, a to dopiero początek bo co będzie jak młody będzie szedł do szkoły xD
@markkk92: rodzice będą taksówkarzami na pełen etat ( ͡°͜ʖ͡°). To jest właśnie ten minus mieszkania pod miastem o którym się często nie myśli. Miej jeszcze dzieci w różnym wieku, w różnych szkołach, jakieś zajęcia dodatkowe po godzinach itd. i jeden rodzic codziennie j---e kilometry ( ͡°͜ʖ
@fearofgod: Oficjalnie Witoszów, ale znak jest tylko, że kończy się Świdnica, o Witoszowie nie ma wzmianki. @markkk92: Moja mama, rok tam z nią mieszkałem. AMA, chętnie opowiem, jak wyglądało tam życie od kuchni. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Methelin: Oficjalnie Witoszów, i jak to nie ma wzmianki? - znak jest ,że kończy się Świdnica, i brakuje tylko znaku ,że zaczyna się witoszów :P te budynki mają adresy. 58-100 WITOSZÓW DOLNY, ul. Południowa. Numery od 1-57.
@Methelin: też się zastanawiałem ostatnio jak tam jechałem, dlaczego nie dali jeszcze znaku xD człowiek miał wrażenie ,że jade w las aż nagle odsłoniło się srebrne miasto zza zakrętu ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚
@fearofgod: Geneza tego znaku jest jeszcze ciekawsza, bo wynika on ze złośliwości. ( ͡°͜ʖ͡°) Najbardziej wokalni (i nieprzyjemni) mieszkańcy chcieli tam znaki typu "Uwaga, dzieci na drodze" czy ograniczenie prędkości do 10 km/h, co postanowił wykorzystać pewien człowiek mający znajomości w gminie Świdnica - załatwił takie znaki, żeby oficjalnie ograniczenie prędkości było do 90 km/h ( ͡°͜ʖ͡°) Trzask
@Methelin: w ogóle tak jest tam ciasno, sedanem jadąc jest ciasno a co dopiero czymś większym + droga tragiczna, nie rozumiem ludzi, nie kupiłbym tego jeśli na piśmie nie dostałbym zapewnienia ,że w najbliższym czasie będzie wylany asfalt - przeciez tam jest dziura na dziurze, a Ty co ze świdnicy?
@fearofgod: O ile mi wiadomo, nie zapowiada się w najbliższym czasie, o ile jakimkolwiek, na asfalt - miasto Świdnica nie poprawi drogi, bo nie ich rejon, gmina Świdnica nie poprawi drogi, bo nie łączy się z ich drogami, deweloper nie poprawi drogi, bo nie wykupił tamtego odcinka - i tak to sobie wisi w tym limbie.
nie kupiłbym tego jeśli na piśmie nie dostałbym zapewnienia ,że w najbliższym czasie będzie wylany asfalt
@fearofgod: Papier wszystko przyjmie. Nawet jak jest w umowie (z miastem, gminą) kara za niewykonanie drogi, to dla dewelopera bardziej opłaca się karę płacić niż drogi budować. Lepsze rozwiązanie to budowa drogi a potem pozwolenie na budowę osiedla.
@markkk92: rodzice będą taksówkarzami na pełen etat ( ͡° ͜ʖ ͡°). To jest właśnie ten minus mieszkania pod miastem o którym się często nie myśli. Miej jeszcze dzieci w różnym wieku, w różnych szkołach, jakieś zajęcia dodatkowe po godzinach itd. i jeden rodzic codziennie j---e kilometry ( ͡° ͜ʖ
@agmar_2009: wyżej napisano, że prochownia
@markkk92: Moja mama, rok tam z nią mieszkałem. AMA, chętnie opowiem, jak wyglądało tam życie od kuchni. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fearofgod: Papier wszystko przyjmie. Nawet jak jest w umowie (z miastem, gminą) kara za niewykonanie drogi, to dla dewelopera bardziej opłaca się karę płacić niż drogi budować. Lepsze rozwiązanie to budowa drogi a potem pozwolenie na budowę osiedla.