Wpis z mikrobloga

Pytam poważnie bo zachowuje się jakby mi ktoś kija do dupy wsadził. Od dziecka mam takie #!$%@? i zastanawiam się czy da się to jeszcze jakoś leczyć nieinwazyjne.
@JopWaszaMac: Mógłbyś pewnie jakieś książki o teorii komizmu poczytać i tam Ci powiedzą, że jakiś nagły zaskakujący zwrot akcji dążący do absurdu, antropomorfizacja zwierząt, przedmiotów itd. są zabawne. W sumie jakby się nad tym zastanowić to dobry dowcip zazwyczaj przedstawia jakiś absurd w sposób jakby to było coś normalnego i to jest zabawne i to chyba ma sens bo jeśli powiesz totalną głupotę w poważny sposób to ten kontrast rozbawi Twoich
@JopWaszaMac: no ciężko nauczyć się poczucia humoru, ale kiedyś znalazłem na to patent. w techbazie regularnie oglądałem streamy rafonixa i od niego podłapałem gadkę, luz i ogólnie charyzmę i dzięki temu stałem się zabawniejszy i bardziej zdystansowany, ale niestety jego charyzma skończyła się kiedy zaczął brać udział w tych całych pato mma i już nie mam kogo papugować
@JopWaszaMac: no to znajac niemiecki nauczysz sie angielskiego w pol roku, bo nalezy do tej samej grupy jezykow germanskich. Trudniej nauczyc sie niemieckiego niz angielskiego wiec majac te 2 jezyki i social skill 4/10 ciezko nazwac sie przegrywem