Aktywne Wpisy

Eliade +2
źródło: Garq9RKWoAEgiuz
Pobierz
lossless 0
Mirki mam taki mały problem ale bardziej natury czysto ludzkiej. Otóż dostałem kilka dni temu nowy PR do swojego projektu open source, ale raczej będę zmuszony go odrzucić no bo tak:
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No

1. #orlen + #synthos i małe BWRX-300 ze Stanów
2. Polskie Elektrownie Atomowe + polskie spółki energetyczne i duża EJ w technologii Westinghouse koło Wejherowa
3. Malutkie, przemysłowe reaktory w okolicach Legnicy klik
Coś pominąłem?
#gielda #energetyka #atom #elektrowniaatomowa
@maniek74 Też się nad tym zastanawiałem, no imo nie ma gorszej władzy dla rynków finansowych niż kato-socjaliści.
@Cubbylitto: Celują w kilka/naście modułowych reaktorów 300MW każdy, koszt za KW w realizacji w Kanadzie wyszedł koło $4000 za KW , także ~20mld PLN za sztukę wychodzi. Lewar na pewno będzie, może nawet większy, bo GPW i MF mocno mówi ostatnio o
@goferoo: a to już gdziekolwiek w końcu powstała pracująca jednostka prototypowa?
@goferoo
Polki duży EJ to najwcześniej 2033 rok- taki mają na chwilę obecną harmonogram. Teoretycznie technologia jeszcze nie została wybrana.
Z kolei SMRy to śpiewka przyszłości - na ten moment z tego co wiem, żaden nowoczesny na lądzie jeszcze nie powstał
Na ten moment robi się tylko ogromny szum medialny- po co? Strzelam że po to żeby podbić sztucznie ceny akcji na giełdzie