Aktywne Wpisy
Andrzej2035 +212
Za każdym razem jak przyjeżdżam do tego wspaniałego kraju, dochodzę do wniosku że na autostradach powinienem być jeden wielki radar odcinkowy. To jest patologia co się tu dzieje. Ilość imbecyli i frustratów, którzy robią dyskotekę długimi jadąc 5 metrów za tobą, bo Wielki Pan musi #!$%@?ć, a Ty plebsie co wyprzedzasz tiry 120 na ograniczeniu do 120 masz mu zjechać, to jakaś abstrakcja. Wczoraj jeszcze trafił się podwójny, zajechał drogę i zaczął

KingaM +99
#kingagrzebiewsmieciach #smieciogrzebstwo no i dzisiaj już w pierwszym śmietniku zapas witamin z warzyw na cały tydzień, piona z ochroniarzem i dwoma grzebiacymi zbita, pora ratować przed zgniciem dobre jedzenie i obrzydzać normików #gotujzkinga będziecie mlaskać z zachwytu nad dobrym obiadem jak się to obrobi i przerobi
źródło: IMG_20240324_054541
Pobierz

Szukam Mirków / Mirabel, które mają apkę Millennium na zrootowanym telefonie na Androidzie 10+ (idealnie 11/12) i mogą swobodnie logować się odciskiem palca (i ew. używać płatności zbliżeniowych blik).
Czemu/poco/naco - jakiś czas temu zrobiłem upgrade z 23 na 25.x i część apek się posypała (np. Autopay pokazuje środkowy palec, gdy wykryje roota... nosz k---a),
wróciłem więc na 23 (co uwzględniało full wipe) i niespodzianka - różowy bank twierdzi, że logowanie się odciskiem palca nagle jest niebezpieczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Apki 3rd party do wykrywania roota (np. rootbeer) nie wykrywają niczego. Revolut chodzi (a też ma uczulenie), safetynet przechodzi, a ten chłam od różowych się pluje (・へ・)
Ktoś, coś? ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1660025210IE2oLqjRTkA0A0DNhqoeZs.jpg
Pobierzźródło: comment_16600788546OGzF3ZMXXDOCoec6IwSgF.jpg
PobierzObecny konfig to magisk + shimako + ustawione deny list ale bez wymuszania/enforce+ zainstalowane to to
https://github.com/Displax/safetynet-fix/tree/integrity
Czy jesteś w stanie, w ramach testu, zainstalować tę apkę i sprawdzić, czy u Ciebie marudzi, że jest obecny root?
Wywaliłem dane appki i dodałem ja do deny list w magisku. odpaliłem ponownie apke i śmiga. Komunikatu o zrootowanym telefonie nie ma i apka normalnie odpala po czym zaprasza do zalogowania/ założenia konta
1. Skąd konkretnie pobierałeś Shamiko?
2. Mam teraz najnowszy Magisk 25.2 i nie ma już opcji sprawdzania SafetyNet. Zewnętrzna apka do sprawdzania wywala błędy, tj. nie przechodzi mi obu testów, ale może już to nie istotne skoro nie ma
@mcichy10: stąd: https://magiskroot.net/shamiko/
tam jest link do githuba
Jest universal safetynet fix - pobierzesz go przez "foxmmm"
Miałem MIUI 11 Android 9, wszystko hulało. Zamarzyło mi się wgrać ostatnia stabilna wersję MIUI 11 na Androidzie 9 i na tym poprzestać. Potem pokombinowałem z TWRP (wcześniej był OrangeFox Recovery), znów przywróciłeś OFR. W końcu usunąłem Magisk z pomocą menadżera, wgrałem najnowsza wersje, menadżer i Magisk się poaktualizowało i ciągle widzę tylko to co na obrazku.
Żadne moduły nie pomagają. Sprawdziłem już wszystko co
źródło: comment_1661459756qWdriwHt9BwHew9sYBsqFu.jpg
Pobierzźródło: comment_16614611242nLFWaygi5Hy7OBUcG5GcM.jpg
Pobierz