Aktywne Wpisy
fatoom87 +1000
Tez macie tak, że z wiekiem co raz mniej ciągnie was do alkoholu?
Jak pomyślę, że następnego dnia będę się czuł fatalnie to wolę nie pić, żeby ranio wskoczyć na rower czy porobic coś fajnego.
#alkoholizm #alkohol
Jak pomyślę, że następnego dnia będę się czuł fatalnie to wolę nie pić, żeby ranio wskoczyć na rower czy porobic coś fajnego.
#alkoholizm #alkohol
Beszczebelny +167
Obczajam ten kalkulator "kredytu 0%" i się śmieję xD
1. Single praktycznie wykluczeni czyli jako 30letni facet zarabiajacy np 8000zł nie masz szans na mieszkanie w mieście i tym samym jesteś wykluczony z przyszłego tworzenia związku, rodziny i produkcji ilości Polaków.
2. Patola z trójką dzieci może za to wziąć piękne deweloperskie mieszkanie za prawie 700 tys i płacić ratę....1375zł.
1375zł! xddd przecież przy tego typu racie to jest ogromne pole do
1. Single praktycznie wykluczeni czyli jako 30letni facet zarabiajacy np 8000zł nie masz szans na mieszkanie w mieście i tym samym jesteś wykluczony z przyszłego tworzenia związku, rodziny i produkcji ilości Polaków.
2. Patola z trójką dzieci może za to wziąć piękne deweloperskie mieszkanie za prawie 700 tys i płacić ratę....1375zł.
1375zł! xddd przecież przy tego typu racie to jest ogromne pole do
Z tych które mam w pamięci to:
-"piractwo to moralnie kradzież" kiedy klaryfikuje się że prawnie jest rozpatrywane inaczej, czyli odwracanie kota ogonem
-"a jakbyś sam coś tworzył to byś inaczej myślał"
-"1 spiracona kopia = 1 strata monetarna równowartości kopii" czyli słynna strata Kazika
-"nie masz wymówek żeby piracić" nawet jeżeli osoba to mówiąca sama kiedyś piraciła aż nie stała się świętym strażnikiem moralności
-"bronisz złodziei i sam jesteś złodziejem" kiedy tłumaczy się że piractwo to nadal zły czyn karalny ale mniej poważny niż kradzież
Na pewno ominąłem inne argumenty i odpowiedzi, także jak ktoś kojarzy inne to niech napisze, bo i tak zawsze są te same. I zapewne pod tym wpisem zlecą się osoby które będą chciały mi przetłumaczyć że jestem debilem i krzywdzę biednych twórców, ale tp w sumie dobrze bo spiszę sobie argumenty bezpośrednio ze źródła. Tylko od razu zaznaczam że nikt nikogo do swojej racji nie przekona, tak jak zwykle. Przecież te dyskusje od zawsze były, są i będą bezsensownymi kłótniami tak tylko żeby się pokłócić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#piractwo #piratujo #torrent #torrenty
koniec argumentów
@supra107: to zdanie nie ma sensu. Jeżeli ktoś coś takiego napisze to jest koniec dyskusji, bo
po 1: nie bronię złodziei,
po 2: gdybym bronił to z faktu bronienia złodziei nie wynika bycie złodziejem,
po 3: to się w żaden sposób nie odnosi do sedna dyskusji, jest to zwykła próba ataku na osobę
A: gwałt to morderstwo!
B:
Sam grzebię często w cyfrowych starociach i piracę z pełną świadomością grając na MAME w tytuły, których być może sami
A kwestia dochodów wygląda następująco: Bardzo często osoba która spiraciła taką nową grę i
Prawnie piractwo to nie jest kradzież, jednakże prawnie piractwo jest nadal jak najbardziej karalne i ma podstawę (przynajmniej dla ogromnej większości gier z ostatnich 20+ lat) - bo żeby uruchomić pirata, musisz złamać jego cyfrowe zabezpieczenia. I tutaj wlicza się również samo posiadanie plików umożliwiających złamanie zabezpieczenia programu (które posiadasz, jeżeli pobrałeś pirata z crackiem).
Generalnie pod frazą infoanarchizm masz zwał argumentów i kontrargumentów. Tylko #infoanarchizm (ง✿﹏✿)ง
Przykładowo z ostatnich taki "Prey" - poza zażenowaniem to nic podczas tego filmu nie odczułem.