Aktywne Wpisy
Kowal19888 +84
#pokazkota myślę nad imieniem dla tego małego rudzielca, jakieś propozycje? :)
Jonn +3
Jak zmusić kierowców, aby zwolnili na drodze w naszej wsi? Ograniczenie do 40 km/h, brak chodnika, brak pobocza, ledwo 3,7 metra szerokości. Nikt tam nie przestrzega ograniczenia prędkości. Jeżdżą 80 km/h. I to jest norma, nie wyjątek.
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
#gownowpis #bandera #ukraina #polska #bekazwykopkow
Kolejne kraje uznają nawet ludobójstwo Asyryjczyków, którzy nie maja swojego państwa, a Wołynia za ludobójstwo żaden kraj poza PL nie uznał. Ot taka realna siła polskiej prawicy.
@Archaniol_Gabriel: co ty porównujesz w ogóle
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Nateusz1: Oj oceniasz z polskiej perspektywy (częsty bład) i zapominasz, ze on oddał Polsce Lwów i Wołyń.
To tak jakby Polakom ktoś sugerował, że powinni Konrada Mazowieckiego za głównego bohatera uznać.
Komentarz usunięty przez autora
@szurszur: Jak Petlura mógł coś oddać Polakom Lwów i Wołyń jak sam panował tylko na obszarze wagonu kolejowego, w którym mieszkał. Piłsudski go zamknął w pokoju i kazał nie wypuszczać zanim nie podpisze Umowy warszawskiej.
Ale masz rację dlatego dziś Ukraińcy go nie lubią. Tyle, że Ukraińcy wówczas nie mogli oddać Polakom niczego, bo
@oydamoydam: Czyli Zełenski może wyjść i oznajmić, że Krym oraz D----s są rosyjskie i nikt w kraju nie będzie na to krzywo patrzył, bo przecież niczego nie oddał, bo tego nie miał? Roszczenia terytorialne, mówi to panu coś panie ferdku?
@puszkapandory: Analogicznie to Zeleński mógłby oddawać Rosji Niderlandy jak Zagłoba.
Ukraina Wołyń, bo nie Lwów miała tylko w (s)tworze stworzonym przez Niemcy w 1918 roku. Nie było to państwo uznane przez
@oydamoydam: Co to się ma do roszczeń narodowych nowo tworzonego państwa? Wolno tylko tyle ile pan Niemiec wcześniej wyznaczył?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ukraina miała w 1919 roku roszczenia terytorialne w jedną stronę aż po Lublin, a w drugą aż pod Kaukaz.
@oydamoydam: A rozmawiamy o racjach polskich, czy o tym jak jest oceniany Petlura u siebie?
@S_____: Bandera wyszedł z więzienia we wrześniu 1944, mordy na Polakach trwały do 1947.