Wpis z mikrobloga

W #rzeszow potrafią into TDP, za każdym razem trzeba pół miasta wyłaczyć z ruchu... nie 1-2-10 ulic, po prostu pół miasta i c--j, zablokujmy 2 z 3 mostów i niech sobie rzeszowiacy jakoś radzą... objazd 20km? a komu to przeszkadza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ligniperdus:
Pamietam jak pierwszy raz odkąd jezdzilem samochodem w rzeszowie mi sie to przytrafilo i bylem oburzony jak mozna zamknac miasto, ludzie pracuja itp i uj bo rowerzysci chca sie przejechac.

Po n-tym razie czlowiek sie przyzwyczaja, sprawdza mapki...
  • Odpowiedz
sprawdza mapki...

@3mortis: wyjeżdża godzinę wcześniej z nadzieją że mimo wszystko nie utknie gdzieś po drodze, no jasne - do wszystkiego można się przyzwyczaić

zwłaszcza że przecież no po prostu nie dałoby się tego inaczej zorganizować, no po prostu nie dałoby sie ( ͡° ͜ʖ ͡°) (np. brak pętli, albo pętla po jednym moście, blokada w jakimkolwiek innym czasie niż popułudniowy szczyt... no ale co ja
  • Odpowiedz
no po prostu nie dałoby sie

@Ligniperdus: zwlaszcza ze dzien pozniej zaczna sie rajdy samochodowe 100x wygodniejsze dla mieszkancow i dziejace sie glownie poza rzeszowem :P

Po prostu rowery sa politycznie poprawne a rowerzysci ponad ograniczeniami dla plebsu wiec raczej watpie zeby cokolwiek mialo sie zmienic. Bierz sobie urlop w pracy bo rowerzysci chca sie pokazac w tv.
  • Odpowiedz
Jest więcej mostów (6), a poza tym bardziej męczy mnie masa malkontentów w takich sytuacjach. Ja też nie wiem, jak wrócę z pracy, ale w sumie cieszę się, że coś się dzieje. Takie wydarzenie w końcu tylko raz w roku. Niech się w mieście dzieje jak najwięcej
  • Odpowiedz
@3mortis tylko że mapki różnią się od opisu, na mapce jadą Sikorskiego przez Robotnicza na Wieniawskiego, a w opisie jadą Sikorskiego przez Łukasiewicza i na Wieniawskiego
  • Odpowiedz
takim nie wytłumaczysz - zawsze będą narzekać.

@Narrorek: takim jak wy nasrać do mordy i też klaskać będziecie, nie mam problemu że ktoś robi wyścig i wpuszcza go do miasta, mam problem z tym że jest to robione w takim stopniu, że dezorganizuje calutkie miasto
  • Odpowiedz