Wpis z mikrobloga

jest tu jakiś magik od #windows i sharowania folderow? no jobla dostane zaraz. mam win10 - na nim foldery udostepnione lokalnie - jest ok. mam win server - na nim foldery udostepnione - nie jest ok.

win server -> win 10 - moge wszystko patrzec co chce i robic
win 10 -> win server - nie moge nawet wejsc na server klikajac te ikonki pod Sieć w eksplorerze

poodpalalem wszystko co moglem i dalej nie bangla, chyba z 7 stron przeczytalem co moze byc nie tak i dalej nie dziala
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@44gts: żeby było śmieszniej, spróbowałem inny folder i normalnie wchodzi \ip\folder, ale już na drugi dysk który cały udostępniłem nie mogę wejść, windows wtf?
  • Odpowiedz
@44gts: wiem, diagnoza i pomoc z czymkolwiek w it nie bedac przy maszynie to tragedia, c--j tam dziala wrzucenie do folderu to sobie remote connectem przerzuce juz na serwie na inny dysk xD
  • Odpowiedz
file sharing w windowsie to cos tak s-------e p----------o, ze to az glowa mala, czemu to nie moze dzialac od tak po prostu, daj mnie ten folder
  • Odpowiedz
@vanzs: 21h2 mowi to panu cos panie Ferdku? Zobacz czy to zadziala Get-WindowsPackage -Online | ?{$_.ReleaseType -like "*Update*"} | %{Get-WindowsPackage -Online -PackageName $_.PackageName} | ?{$_.Description -like "* KB5015807*"} | Remove-WindowsPackage -Online -NoRestart
  • Odpowiedz
  • 0
@vanzs przeciez to się najpewniej o uprawnienia rozbija - everyone oznacza każdego uwierzytelnionego użytkownika, wiec musisz być w stanie podać login i hasło do niego
  • Odpowiedz
  • 0
@vanzs widzisz port 445 z Win10 na WinSrv? Może raz coś przypadkiem podałeś i zapamiętał, sprawdź też menager poświadczeń czy tam są jakieś wpisy
  • Odpowiedz