Wpis z mikrobloga

  • 5
@ChareimUu
Jeśli to prawda,że robisz w restauracji z czikenami to wytłumacz jeśli potrafisz oczywiście, dlaczego w niektórych restauracjach w danym mieście nie ma tego samego poziomu jakości. Np miasto
Nr 1 :
" panierka zlocista kawałki stripsow naprawdę duże wszystko jest ok"
Nr 2 :
"panierka wręcz brązowa, kawałki kurczaka nie mal tak wyglądają jakby ktoś wziął stare suche kawałki i je podgrzał na patelni"
  • Odpowiedz
@syjusz: ja dawno temu pracowałem w kurczakach i generalnie są procedury i zasady jak wszystko robić, ale to w dalszym ciągu wszystko zależy od człowieka. Jak jest duży ruch mąką może nie być przesiewana długo i panierka jest inna. Jeśli ktoś się spieszy to może źle panierować kawałki i potem wyglada to całkiem inaczej w różnych miejscach. W mojej restauracji był bardzo wysoki poziom i na kontrolach zawsze bardzo dobrze
  • Odpowiedz
  • 0
@lukanocerino
Powiem Ci że to nie był przypadek że w tej "2" były z-----e kurczaki bo jak się raz przejechałem to wracałem po paru miesiącach i było znów to samo. Także myślę, że tam ciągle przemiał pracowników, albo po prostu tak są nauczeni...
  • Odpowiedz
@syjusz: bardzo dużo zależy od kierownictwa i managerów. Jeśli oni cisną, żeby było wszystko tak jak należy i sprawdzają pracowników na każdej zmianie to wiadomo ze będzie lepiej. W takich miejscach pracują głównie studenci i ludzie, którzy nigdzie indziej nie mogą znaleźć pracy, wiec nie będą się przykładać kto wie jak.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@syjusz: jest to bardzo proste, otóż jak mięso leży na ladzie grzewczej za długo to schnie, zwija się i ciemnieje. Jest to co prawda niedopuszczalne według odgórnych norm, ale większość odgórnych norm jest tak bezsensu, nieopłacalna lub często niemożliwa do utrzymania w normalnych warunkach że wszyscy mają je w dupie, zwłaszcza w godzinach szczytu (ʘʘ)
  • Odpowiedz
większość odgórnych norm jest tak bezsensu, nieopłacalna


@ChareimUu: jest tak bezsensu i nieopłacalna, że teraz większość ludzi przestała chodzić do KFC bo z miesiąca na miesiąc jest tam większy syf (ʘʘ)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@JuneJohn: zgadzam się, ceny wszystkiego idą w górę jak p------e i na wszystkim szukane są oszczędności, ale żeby dotrzymywać większości norm zwłaszcza od kuchni albo nie marnowania jedzenia trzeba by codzienne na każdej zmianie conajmniej 2-3 kucharzy i wstawić więcej smażalnic otwartych które i tak ciągną prąd jak p------e skoro wyłączenie jeden komory na 8h dziennie daje 1000ziko miesięcznie na rachunkach. Żeby dotrzymać standardu żebyś miał kanapkę czy kubełek w
  • Odpowiedz
@ChareimUu W McD zauważyłem w paru miejscach że kombinują w taki sposób, że kasują zamówienie zanim zostanie wydane żeby im się średni czas zgadzał. Np z ekranu znika zamówienie po minucie a wydają dopiero po pięciu minutach
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kamil062: a to wszędzie tak robią kanapki i kubełki składane są już w trakcie zamawiania zamówienia na słupku. Czas na Drive jest ważny bo nie tyle kierownictwo tego wymaga co k---a odgórnie idą wytyczne i kierownictwo ma po dupie jak nie ma czasu dobrego xD
  • Odpowiedz