Wpis z mikrobloga

Zauważyłem dziwną tendencję w przepisach i różnych dietach, artykułach, filmikach
Więc może zapytam na tagu i ludzie mi odpowiedzą bo ja sam nie mam pojęcia po co ludzie to robią.

Po co ludzie oddzielają białka od żółtek jaj?
#mirkokoksy #jedzenie
  • 12
@dsomgi00: wybacz ale nie mogę sobie wyobrazić omleta z 10 jaj poza tym żółko to jest to co najlepiej smakuje pozbywanie się go w procesie robienia omleta wydaje mi się sabotowaniem własnych kubków smakowych. No i żółtko ma chyba 50% białka całego jajka więc 10 białek i 1 żółtko to tak jakbyś zrobił z 6 jajek omleta co nie?
@SargonofAkkad: No nie każdy ma miejsce w diecie na 60g dodatkowego nadprogramowego tłuszczu, niektórzy tyle przez cały dzień jedzą. Chcesz zjeść omleta puszystego omleta ale z dobrym makro to poświęcasz coś.
@SargonofAkkad +1, typowe bananowe triki żywieniowe, gdzie większość ludzi (podkreślam większość) stosujące tego typu metody żeby uciąć tłuszcze pozbawiają się większości składników odżywczych z jaj w tym również smaku życia a formy dalej nie potrafią zrobić