Wpis z mikrobloga

Szybko i smacznie - bułki w panierce. (dobry przepis na zużycie starego pieczywa)

- Tniemy bułki na plasterki.
- Rozbijamy jajko, dodajemy odrobinę mleka.
- Szykujemy panierkę: bułka tarta + mieszanka przypraw "grzanki złociste" albo "przyprawa do grzanek".
- Rozgrzewamy olej (można z plasterkiem czosnku jeśli ktoś lubi).
- Taptamy bułkę w jajku, w panierce, i sru na olej.
- Voila, żrymy.

#gotujzwykopem #foodporn
Pobierz
źródło: comment_165899255965cih6L19lcy3aQ8LBSNRf.jpg
  • 5
Jakieś 25 lat temu ze starszym brackim robiliśmy chleb w jajku :) ale to jest kozak smak. Ja lubię wersję posmarowaną musztardą :) polecam ( ͡º ͜ʖ͡º)