Aktywne Wpisy
Defined +57
Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków? Przecież klocki to zabawa dla dzieci maks do 5 roku życia, a w przypadkach skrajnych może i do 6. Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.
#logikaniebieskichpaskow #
#logikaniebieskichpaskow #
4mmc-enjoyer +67
Czy ktoś faktycznie miał jakieś benefity z tego że się starał i #!$%@?ł (np. darmowe nadgodziny)?
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Ta szyba to pomysł godny podchwycenia, zeby sobie obserwowac jak się miesko wędzi.
@Natna213: Zaczynałem 2 lata temu, nic nie wiedziałem jak się wędzi. Teraz mam podstawowe wiadomości i jest sporo lepiej, poniżej zdjęcie moich wędzonek, nie mają jeszcze takiego koloru jakbym chciał, ale się staram( ͡° ͜ʖ ͡°) To 5 godzin wędzenia w temperaturze 50*C
Mój sąsiad też wędzi wiele lat, jednego razu spróbował u mnie jak smakuje wędzonka odparzana, i powiedział żonie że on już nigdy w
1. Zawsze używam peklosol, lub 50/50 peklosol z solą, azotyny są bezpieczne a masz niemal gwarancje braku bakterii chorobotwórczych, przy soli wędlina psuje się w ciągu kilku dni.
2. Przed wędzeniem mięso musi być suche w dotyku, to warunek konieczny inaczej będzie efekt jak u ciebie (bez urazy ale takie wędliny bym wyrzucił)
3. Wędzimy w temperaturze do 50 stopni, lub zgodnie z
@Natna213: Do tej pory ludzie tak wędzą, ważne by ogień nie dotykał wędzonek i by temperatura była odpowiednia, no i drewno suche. Tutaj masz tabele peklowania https://www.sklep-masarski.pl/images/dokumentydoc/Tabele_peklowania.pdf