Aktywne Wpisy
Marvel7 +1154
#apple #iphone #rozdajo #laptopy #pcmasterrace
Apple MacBook Pro 2023 16" Laptop 512GB do rozdania nie używam leży tylko w szafie. Wysyłka na własny koszt! Plusują wszyscy oprócz: @anita-kowalewka i @WykopX i czarna lista. Losowanie jakoś pod koniec tygodnia. Plusy zbieramy do jutra do godziny 16:00 czasu Dubajskiego. Zostaw komentarz ''Biorę udział MacBook Pro 2023 16'' Będzie łatwiej mi losować. Powodzenia mireczki!
Apple MacBook Pro 2023 16" Laptop 512GB do rozdania nie używam leży tylko w szafie. Wysyłka na własny koszt! Plusują wszyscy oprócz: @anita-kowalewka i @WykopX i czarna lista. Losowanie jakoś pod koniec tygodnia. Plusy zbieramy do jutra do godziny 16:00 czasu Dubajskiego. Zostaw komentarz ''Biorę udział MacBook Pro 2023 16'' Będzie łatwiej mi losować. Powodzenia mireczki!
FrozenShade +1100
Postaram się krótko:
3 lata temu kobieta się wyprowadziła i zabrała dzieci. Jakieś 2-3 dni później starsza córka (miała wtedy niecałe 10 lat) wróciła mówiąc, ze nie chce mieszkać z matką (wyprowadziła się, ze względów technicznych do mieszkania klatkę obok).
Rozpoczęła się sprawa w sądzie - ona chce dzieci u siebie i alimenty 4k. Ja mówię - nie, Lena mieszka ze mną, o kasie możesz pomarzyć.
Przez 2 lata boksowaliśmy się w
3 lata temu kobieta się wyprowadziła i zabrała dzieci. Jakieś 2-3 dni później starsza córka (miała wtedy niecałe 10 lat) wróciła mówiąc, ze nie chce mieszkać z matką (wyprowadziła się, ze względów technicznych do mieszkania klatkę obok).
Rozpoczęła się sprawa w sądzie - ona chce dzieci u siebie i alimenty 4k. Ja mówię - nie, Lena mieszka ze mną, o kasie możesz pomarzyć.
Przez 2 lata boksowaliśmy się w
Ta szyba to pomysł godny podchwycenia, zeby sobie obserwowac jak się miesko wędzi.
@Natna213: Zaczynałem 2 lata temu, nic nie wiedziałem jak się wędzi. Teraz mam podstawowe wiadomości i jest sporo lepiej, poniżej zdjęcie moich wędzonek, nie mają jeszcze takiego koloru jakbym chciał, ale się staram( ͡° ͜ʖ ͡°) To 5 godzin wędzenia w temperaturze 50*C
Mój sąsiad też wędzi wiele lat, jednego razu spróbował u mnie jak smakuje wędzonka odparzana, i powiedział żonie że on już nigdy w
1. Zawsze używam peklosol, lub 50/50 peklosol z solą, azotyny są bezpieczne a masz niemal gwarancje braku bakterii chorobotwórczych, przy soli wędlina psuje się w ciągu kilku dni.
2. Przed wędzeniem mięso musi być suche w dotyku, to warunek konieczny inaczej będzie efekt jak u ciebie (bez urazy ale takie wędliny bym wyrzucił)
3. Wędzimy w temperaturze do 50 stopni, lub zgodnie z
@Natna213: Do tej pory ludzie tak wędzą, ważne by ogień nie dotykał wędzonek i by temperatura była odpowiednia, no i drewno suche. Tutaj masz tabele peklowania https://www.sklep-masarski.pl/images/dokumentydoc/Tabele_peklowania.pdf