Aktywne Wpisy
rodnekr +717
Elon Musk* w ostatnie 60 godzin:
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
zielony_ludzik_2 +409
TOP 10 rzeczy które się wydarzyły a w które byś nie uwierzył, gdybyś nie był ich świadkiem
#polska #pilkanozna #reprezentacja #mecz
#polska #pilkanozna #reprezentacja #mecz
Zaznaczam że jestem kompletnym laikiem.
Zamówiłem wosk:
New Fusso Coat 12 Months Wax Dark
Mam pytanie co do przygotowania samochodu pod wosk.
Czy można to zrobić jakoś chałupniczo np. na myjni.
Nie używając dodatkowej chemii nie licząc alkoholu do odtłuszczenia
Tak aby efekt był w miarę spoko.
Mam też niebieską glinkę od k2 ale boję się że porysuje.
#fusso #detailing #motoryzacja #autodetailing
#soft99
Dlatego tak ważne jest oczyszczenie lakieru przed woskowaniem. Czy da się to zrobić na bezdotyku? Da się pod warunkiem że będziesz miał na to czas. A jak? Przede wszystkim porządne mycie ręczne, nie
dzięki, chyba spróbuję glinkowania.
- piana, spłukujesz
- myjesz szamponem, wycierasz do suchego
- usuwasz smołę, spłukujesz, suszysz
- usuwasz metaliczne, spłukujesz, nie trzeba suszyć bo przechodzimy