Aktywne Wpisy
A330 +1078
manichejskakloda +14
Kierwa, mam podkaszarkę i wszystko byłoby tip top ale ta żyłka tnąca starcza na max 5 min koszenia i znów muszę rozkręcać tę puszkę i wyjmować.
Okręcam ją w dobrym kierunku i mocno naciągam a i tak cały czas to samo.
Robię tak że wystaje tylko z jednej dziury, może trzeba żeby z dwóch? W sumie tak też robiłem i było tak samo. Szlag mnie trafi.
Ktoś coś wie na ten temat?
Okręcam ją w dobrym kierunku i mocno naciągam a i tak cały czas to samo.
Robię tak że wystaje tylko z jednej dziury, może trzeba żeby z dwóch? W sumie tak też robiłem i było tak samo. Szlag mnie trafi.
Ktoś coś wie na ten temat?
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@olinek_okraglinek: takie gadanie jest tak bez sensu xD nie mogę tego czytać
Komentarz usunięty przez autora
mąka 0,25kg - 1 zł,
drożdze - 0,79 zł,
ser 100g - 2,5 zł
sos pomidorowy - 1 zł
szynka 50g - 1,5 zł
prąd, woda, trochę oliwy - 2 zł
Razem 8,79 zł
Zrobienie ciasta 10 minut, potem wyrasta godzinę i wtedy przygotowanie wszystkiego to kolejne 10 minut, wy dalej żyjcie w swojej bańce że w pizzerii taniej niż w domu xD
@olinek_okraglinek: Pomidory mutti 4zł puszka, mąka caputo nuvola 10zł/kg, prosciutto cotto 10zł opakowanie, ser mozzarella 5zł/kulka, pieczarki 6zł/500g. drożdże 1,5 saszetka, evoo 25zł/butelka.
No to tak lekko licząc 1 pizza to koszt około 17zł (nie licząc prądu), to tylko pizza z dwoma dość tanimi składnikami.
I jeśli chcesz liczyć czas na dojrzewanie ciasta to tak minimum 24h a nie pół
@olinek_okraglinek: no to skoro możesz sobie zrobić w domu to rób, ale przeliczanie A BO TYLE NIE KOSZTUJE PIZZA to głupota - biznes nie jest po to żeby Cię nakarmić więc nie będą sprzedawać po cenie składników
Przychodzisz, masz podane, możesz zjeść na miejscu, posprzątają po Tobie, rozpalą piec, przygotują... chociaż jak widzę te Twoje wyliczenia i inne to dochodzę do wniosku że nie ma sensu tłumaczyć :)
Komentarz usunięty przez autora
@KopecyFan: jak kupujesz holenderskie pomidory wstawione w najdroższą puszkę i ukraińską mąkę pakowaną we włoszech to się nie dziwie że Ci wychodzi 17 zł, nie ma żadnej różnicy między najtańszą mąką 405 czy 00 za 3 zł kg, a 10 zł kg bo jest z tego samego ziarna, a
@Booking-Taniej: umiesz czytać czy nie umiesz czytać, traktuję robienie jedzenia i sprzątnie po nim jako "pracę" dzięki której nie muszę wydawać pieniędzy
@olinek_okraglinek: O kurde ale odleciałeś xD Robiłeś
@olinek_okraglinek: no to jeden woli wydać pieniądze za czyjąś pracę, a drugi woli taką pracę sam wykonać - proste. Jeśli potrafisz robić dobrą pizzę, masz piec opalany drewnem i masz czas żeby przygotować wszystko i posprzątać po tym to śmiało - ja tam wolę wydać te 40-50 zł za dużą pizzę i zapłacić komuś za wykonanie
A skąd takie rewelacje? Z googlania wynika, że mutti są faktycznie uprawiane we Włoszech, w większości na północy, ale też w dwóch regionach bardziej na południu. Co więcej - nawet były aferki z zagranicznymi pracownikami których źle traktowano na tamtejszych farmach, co tylko potwierdza że uprawa faktycznie się tam odbywa.