Aktywne Wpisy
mirko_anonim +19
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przez prawie 3 lata byłem samotny. Wcześniej dwa nieudane związki. Najpierw z borderką, a potem z taką manipulatorką, która prawie nabawiła mnie problemów psychicznych i kompletnie mnie zniszczyła. Z racji, że mam już prawie 27 lat i mieszkam w małej miejscowości wybór padł na portale randkowe i jednym słowem to jest dramat. Pary mialem, ale 90% par to osoby z nadwagą, często bardzo dużo.
Zdesperowany samotnością, zacząlem wybierać te
Przez prawie 3 lata byłem samotny. Wcześniej dwa nieudane związki. Najpierw z borderką, a potem z taką manipulatorką, która prawie nabawiła mnie problemów psychicznych i kompletnie mnie zniszczyła. Z racji, że mam już prawie 27 lat i mieszkam w małej miejscowości wybór padł na portale randkowe i jednym słowem to jest dramat. Pary mialem, ale 90% par to osoby z nadwagą, często bardzo dużo.
Zdesperowany samotnością, zacząlem wybierać te
RedBulik +588
Część polityków zwracała uwagę na ryzyko na życie matki np. w przypadku ciąż pozamacicznych, gdzie ciąża nie ma szans dojść do skutku, a płód przeżyć, dodatkowo sprawiając, że matka może umrzeć. Mimo tego reszta członków "partii konserwatywnej" nie zgodziła się na taki wyjątek w sprawie aborcji ilością głosów 412 do 164.
Partia "pro-liferów" woli skazać kobietę na śmierć w ramach ciąży, z której nie ma szans na urodzenie dziecka, niż pozwolić na aborcję.
To pokłosie obalenia wyroku Roe vs. Wade przez Sąd Najwyższy USA, gdzie Republikanie uzyskali większość za rządów Trumpa. Wyrok ten zapewniał we wszystkich stanach prawo do aborcji w pierwszym trymestrze.
Polecam znalezisko w tym temacie:
https://www.wykop.pl/link/6742977/republikanie-w-idaho-za-calkowitym-zakazaniem-aborcji-takze-kosztem-zycia-matki/
#bekazprawakow #bekazkatoli #katotaliban #neuropa #usa #4konserwy #polityka
@rzep: prosty sposób na likwidację społeczeństwa. Mało która kobieta zdecyduje się zajść w ciążę, jeśli jej życie w takim przypadku jest nic niewarte. Na szczęście (jeszcze) może wyjechać do innego stanu
@Nieszkodnik: Problem w tym, że na tym też zależy Republikanom. W USA nie liczą się tak bardzo głosy ludzi, a głosy wynikające z bycia stanem (np. każdy stan ma 2 senatorów - nie ważne czy mowa o Kalifornii, która ma więcej ludzi niż Polska czy takie Idaho, gdzie mieszka tyle osób co w Warszawie.
W ostatnich latach wiele dotychczasowo republikańskich
@kr0l_szamanow: Byś się zdziwił. Polecam pogadać z jakimiś ultrakatolami u nas, mają identyczne podejście. PiSiory hamują się tylko ze względu na część swojego elektoratu.
Śmierć kobiety to statystyka, Bóg tak chciał, elo.
@rzep: Dajcie te draże korsarze, trzeba ogarnąć w końcu ten reset bo #!$%@? się za bardzo.
Jeśli obywatele się na to zgodzą, to wszystko jest w porządku. Demokracja panie Boczek.
@cutecatboy: podstawa demokracji: brak głosu, to też głos ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc skoro 11 mln ludzi nie wzięło w Polsce udziału w wyborach, oznacza to ze rządząca partia im nie przedszasza na tyle, aby się tym przejmować. Więc śmiało można napisać, ze sumując: 9mln wyborców PiSu+ 11 mln nieoddanych głosów=
2/3 Polaków popiera PIS!!!
Przykro mi. Tak działa demokracja ( ͡°
@kampaw: Gdyby w USA był system wyborczy większościowy to od 1992r rządziliby demokraci. (Tylko w 2004r Bush zdobył więcej głosów niż kontrkandydat ale to na drugą kadencję więc się nie liczy, bo pierwszą w ilościowym przegrał).
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
1. Każdy stan ma tyle samo reprezentantów w senacie, więc na ogólnokrajowe decyzje mają taki sam wpływ mieszkańcy Kalifornii (prawie 40 milionów) jak i mieszkańcy Wyoming (jakieś pół miliona);
2. Podzielenie na nierówne okręgi, w stanie, zapewnia ci większość przy praktycznej mniejszości;
3. Tam gdzie nie masz większości wprowadzasz zamordyzm, niejako zmuszając osoby o bardziej
@NuklearnaStonka: no w zasadzie tak działa władza ogólnie wszędzie xd
Czy demokracja, czy tyrania ¯\_(ツ)_/¯
@NuklearnaStonka: osoby gorzej sobie radzące, obwiniajace za swoje problemy zawsze wszystko inne*
Tak działa demokracja gdy tylko mniejszość chodzi na wybory ¯_(ツ)/¯
Tutaj nie rozumiem, brak możliwości aborcji, w przypadku zagrożenia życia matki, ni jak się nie koreluje z brakiem umiejętności radzenia sobie w życiu i zwalaniu winy na innych.
@zielony-mis: No i gdzie masz to oddalanie się? Przypominam - mówimy o mainstreamowej lewicy (tak jak tu mowa o Partii Republikańskiej), nie jakimś randomie na twitterze.