Wpis z mikrobloga

Niezły top kek z was xD można mówić że członkowie ekipy się kończą ale na pewno nie to że nie mają pieniędzy żeby kupić mieszkanie czy dom xD Tromba za walkę na fame musiał dostać pewnie powyżej miliona plus reflinki. Dodatkowo mają akcje i beda mieli z tego dywidendy. Czy wy uważacie że kupno mieszkania czy domu to jest jak kupienie bułek? XD może po prostu nie chce kupowac czegos zanim np. Nie pomieszka solo z marcysia i nie zobaczy czy sie nie pozabijaja albo murcix ktora przeciez jest gdzies z wielkopolski ma kupowac mieszkanie w krakowie tylko po to zeby wykopki nie pisaly ze jej nie stac? XD niezła odklejka
#friz
  • 14
@kknsgvnfbjndf: xD ale zdajesz sobie sprawę że branie kredytu nie świadczy o braku pieniędzy? XD bo ktoś może mieć milion czy dwa na koncie ale nie chce tego ruszać i wrzucać w jedną rzecz? Zreszta sam powiedzial ze nie chcieli ładować w to dużo pieniedzy ALBO brać kredyt.
Wręcz przeciwnie napisałem iż trzeba być idiotą żeby miesiąc w miesiąc pakować komuś hajs do kieszeni i mówić, że nie chce się brać kredytu jednocześnie

@Cztero0404: w takim razie większość np. Niemców to debile XD bo wolą sobie wynajmować i jak coś im się nie podoba to zmieniać mieszkanie niż kupować na własność i wiązać się z danym miejscem na X lat xD
@Adams_GA: a potem Niemcy płaczą, ze im właściciele podnoszą bezpodstawnie czynsz albo jak w Berlinie musza CV z zarobkami i umowa o prace wysyłać, żeby móc wynająć mieszkanie, a i to nie zawsze daje gwarancje otrzymania wynajmu. Tu masz racje - debile to oni są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w takim razie większość np. Niemców to debile XD bo wolą sobie wynajmować i jak coś im się nie podoba to zmieniać mieszkanie niż kupować na własność i wiązać się z danym miejscem na X lat xD

@Adams_GA: ile ty masz lat? 7? W Niemczech mają zupełnie inne prawo podatkowe, w tym podatek katastralny, którego nie ma u nas, przez co o wiele bardziej rozwinięta i kontrolowana jest strefa landlordów (podobnie
@wcfilmowe: o to czy mam 7 lat pyta mnie typ, który dyskusje zaczyna od zdania "nie zesraj się" xD weź sobie zaparz meliski jak nie ogarniasz, że ktoś może mieć inne zdanie i nie musi mieć 7 lat, a dodatkowo sam mógł kupować nieruchomość xD