Ta kawa 357 to niezły scam, nie dość że to nie jest 100% arabica, tylko mieszanka z 30% robustą (czyli gorszym gatunkiem kawy), to jeszcze cena za 1kg (109 zł) jak z dobrych palarni XD Ale widzę, że ludziki na fejsbuku zachwyceni, bo mogą wypić coś, co ma 357 w nazwie. #radio357
@StraznikDomowegoOgniska: ale kto Ci powiedział że robusta jest gorsza? to po prostu inny gatunek kawy, z innym smakiem i to normalne że chcąc uzyskać jakiś smak robi się mieszanki.
@6502: Mam w okolicy gelaterię prowadzoną przez wlocha i on tam robi espresso na robuście. Morde wykrzywia ale jest dobra. Kupilem sobie w mojej palarni robuste i jest niepijalna. Robisz ją w ekspresie czy jak?
@nalej_mi_zupy: robusta uprawiana w np. w Indiach ma zupełnie inny smak od tej uprawianej w Afryce czy Ameryce Południowej. To samo zresztą tyczy się arabiki.
@StraznikDomowegoOgniska: Ona jest podobno z jakiejś polskiej palarni. Zresztą nie znam się na kawie. Nie zmienia to faktu, że połowa słuchaczy zarówno 357 jak i RNŚ to jakaś sekta. 357 zrobiło torebunie na pasek za ponad stówkę i koszulki, które wyglądają jak z croppa a ludzie i tak to kupują.
Ale widzę, że ludziki na fejsbuku zachwyceni, bo mogą wypić coś, co ma 357 w nazwie.
#radio357
@bonn
Polecam ich
https://badicafe.pl/sklep-online/
Co xD Często piję kawę, która ma 60-100% robusty i jest zajebista.
Nie zmienia to faktu, że połowa słuchaczy zarówno 357 jak i RNŚ to jakaś sekta. 357 zrobiło torebunie na pasek za ponad stówkę i koszulki, które wyglądają jak z croppa a ludzie i tak to kupują.