Aktywne Wpisy
Pust3lnick +13
Cześć. Jako że od ponad 10 lat mam prawo jazdy B i zawsze chciałem spróbować swoich sił na motocyklu postanowiłem zakupić sobie 125 żeby spełnić wreszcie swoje małe marzenie. Jest tylko jeden problem - na żadnym motorze nigdy nie jeździłem, wiem tylko jak się tym jeździ w teorii z internetu, ale praktycznie nie mam ani minuty doświadczenia, a gdybym tą 125 zakupił, to miałbym ponad 40 km drogi powrotnej do pokonania nim
mleko23 +920
Bardzo pilnie potrzebuje kogos kto zechce odegrac scene bycia mojej narzeczonej na imprezie rodzinnej 26 maja. Jedynie czego oczekuje to kultury, obsługi noża i widelca i komplementy ciotkom. Ok. 4 godziny to zajmie i konczymy nasz zwiazek. Wiek 25 do 40. Bardzo by bylo dobrze gdyby cos wiedziala o samolotach bo chcial bym ja przedstawic jako stewardessa ktorej nigdy nie ma w domu a pozniej zginie. Ktos mi
pomoze???
pomoze???
Dawno mnie nie było. Dziś legancko, ale nie inaczej było przez ostatnie 2 miesiące... Chyba przejąłem pociągi na tej linii po jednym z emerytów, który opuścił już nasze mury. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę się przez ten czas wydarzyło, ale kompletnie pochłonęły mnie sprawy krwiodawstwa od zimy zeszłego roku. Czas powoli wracać na stare śmieci i dawać znać kiedy i gdzie możemy się spotkać na pociongach.
A dziś:
48071 PIRAT
04:16 Poznań Główny - Kołobrzeg 08:06
opóźniony przez wymianę lok i inne po stronie IC_
84102 SZYNDZIELNIA
10:57 Białogard - Poznań Główny 14:24
#atencyjnymaszynista #kolej #pracbaza #100twarzykolejarzy #pkp #intercity
Absolutnie nie wnikam w te reklamacje bo to było lata temu, nikt teraz nie będzie rozdrapywać czegoś takiego bo i jak...
Samolot zazwyczaj po ładowaniu w miejscu docelowym (po dwóch, trzech godzinach - czasem dłużej) jest sprzątany tak samo jak skład wagonowy na stacjach końcowych
Ostatnio musiałem kogoś odebrać z dworca. Pociąg rozpoczął bieg z 1h opóźnieniem. I tak k*rwa do z*#!$%@?
W sensie takim, że no w korpo idziesz na 8h, odbijasz kartę i po sprawie, a tu w ciapongu jak to jest rozwiązane?
Widzę, że masz dwa kursy, jeden tam drugi z powrotem, kończysz na Poznań Główny i średnio w pociągu siedzisz te powiedzmy 7h, chociaż defacto jesteś "w robocie" od 4 do 14:30 lub dłużej.
I jak tu etat liczyć?
@wojtek_bez_portek: faktycznie jest to trochę skomplikowane. Wyróżniamy różne rodzaje pracy podczas mojego dnia. Wlicza się do tego jazda oraz na przykład podróż do pracy między kołobrzegiem a białogardem tak jak dzisiaj gdzie podejmę następny pociąg albo pogotowie bez pojazdu. Te wszystkie rodzaje pracy składające się na mój dzień łącznie dają czas który spędzam w niej od pobrania wykazu
Zaplanowano mi 20 minut na sprawy związane z rozpoczęciem służby (dokumenty, przejście na peron), potem jazda pociągiem, pasażerem z Kołobrzegu do Białogardu i tu mam teraz do 10:56 czas wolny. Potem znów pociąg i po przyjeździe do Poznania dodatkowe 10 minut od planowanego przyjazdu na przejście z peronu do dyspozytora i zdanie wykazów. Łącznie daje to 10h i 43 minuty pracy dziś za które w
A to jest tak, że jak mieszkasz np w Poznaniu to pracę zawsze kończysz w Poznaniu i okolicach czy zdarza się, że koniec zmiany wypada właśnie w no nie wiem Kołobrzegu i musisz stamtąd jeszcze lecieć do domu?
Przecież wszyscy wiedzą jak jest w pkp, czyli bieda xD
A oni epitety i wyzwiska xD.no i co z tego? Dziel sie na.mirkonciekaeostkami pod swoim własnym tagiem i got xD
Myślałem, że taki pociongowy to trochę jak marynarz albo wojskowy albo tirowiec, gdzie mu każą jechac tam musi jechać i czasem kilka dni w trasie po kraju jeździ a do domu zjeżdża na weekend a tu całkiem po ludzku, 8h i do domciu jak w biurze niemal.
Co trzeba zrobić, aby się przejechać w kabinie maszynisty? XD