Wpis z mikrobloga

@Andromeda_YT: Odkopałem ciekawy towar z rosyjskiej infosfery - telewizję założoną przez rosyjskiego reakcjonistycznego milionera Konstantina Małofiejewa, nazywa się ona Tsargrad TV (gdzie Tsargrad jest ruską nazwą na Konstantynopol). Co ciekawe, naszemu turboprawosławnemu bogaczowi nie przeszkadza synkretysta i euroazjata Aleksander Dugin, który przed specoperacją prowadził tam krótki program pt. Dyrektywa Dugina, ale teraz przerzucił się na teksty i na dłuższe wywiady.

Generalnie kanały Dugina i sama telewizja Konstantynopol TV może być źródłem dzikiego kontentu, zalecam obserwowanie.

Linki blokuje wykop, zatem szatkuję:

htt ps://tsa rgrad .tv (strona główna)
ht tps://tsargrad .tv/heroes/40 (zakładka z Aleksandrem Duginem)
htt ps://tsarg rad. tv/shows/ssha-i-evrope-konec-specoperacija-na-ukraine-pereformatiruet-vsju-zemlju-filosof-dugin_518358 (najnowszy materiał filmowy z 26 marca, ale Dugin odlatuje tak mocno, że w zasadzie można dać jako przykład rosyjskiej schizofrenii z początku specoperacji).
AleksanderII - @AndromedaYT: Odkopałem ciekawy towar z rosyjskiej infosfery - telewiz...

źródło: comment_1657610540MitDgzqXVcOY7tNKPHAOMG.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Andromeda_YT: Zapomniałem dodać, że na fotce jest sam Małofiejew, a w tle jasna ilustracja jego ideałów.

Tutaj jeszcze linkuję socjale Dugina (też poszatkowane):

Jego kanał na TGStat - htt ps://tgsta t. ru/en/channel/@Agdchan
Telegram - ht tps://t. me/s/Dugin_Aleksandr
  • Odpowiedz
Dugina i Tsargrad oczywiście znamy i (nie)szanujemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ech, trzeba będzie się zabrać tematem, ale problemem jest nakład czasu. Ciągle coś nowego się dzieje, teraz trzeba np tłumaczyć co mówili o Leszke, który ostatnio dobrze przejechał prętem po klatce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzięki, zapoznam się z linkami i spróbuję coś ogarnąć :)
  • Odpowiedz
@Andromeda_YT: W razie czego służę pomocą i śmiało można pytać, mam sporo fajnych rzeczy o Duginie, czy o polskich duginistach, a nawet o wczesnych latach Dugina i o jego pierwszej żonie - tak dla zaciekawienia powiem, że ma honorowy tytuł pierwszej lesbijki Rosji i próbowała się wbić na prezesowanie partii transseksualnych libertarian xD.

Nawet ludzie na 4chanie się ogarnęli, bo odkopali wczesnego Dugina jeszcze z czasów Arktogei, gdzie nie musiał
AleksanderII - @AndromedaYT: W razie czego służę pomocą i śmiało można pytać, mam spo...

źródło: comment_16576207775J1cYfw3RWBmWdg3hb2XCN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Andromeda_YT: https://pastebin.com/MKUDr7h2

Dugin od pewnego czasu prowadzi pewien projekt - napisał już dwadzieścia cztery tomy Noomachii, gdzie jako obiektywny ekspert bada cywilizacje i ich dzieje, dodając oczywiście także perspektywę ezoteryczną.

W linku znajduje się wybór cytatów z tego dzieła na temat Polski i Polaków, przetłumaczonych przez mojego kolegę, który swego czasu był zafascynowany Duginem.

W Polsce praktycznie nieznane i krążyło chyba tylko po kilku nawet nie tyle co konserwatywnych,
  • Odpowiedz