Na Krakowskim Przedmieściu już w weekend było darcie się przez megafon o Wołyniu napastliwym tonem i określanie wszystkiego co ukraińskie pejoratywnie a wszystkiego pilnowała policja, ja rozumiem jeszcze jakby w randomowym roku ktoś coś takiego zrobił, ale trzeba być sku*wysynem żeby akurat w roku kiedy Ukraina została napadnięta urządzać takie happeningi jakby te matki z dziećmi odpowiadały za to że pół wieku temu jacyś ukraińscy nacjonaliści walczyli z Polakami. Jeszcze państwo polskie pozwala na takie akcje sponsorowane przez Rosję. #ukraina #rosja #wojna
@KOLEGAMAMY: jakiego kwiku lewicy pajacu, jestem prawakiem, kapitalistą i przede wszystkim patriotą i wg mnie za takie happeningi debile powinny siedzieć za podważanie polskiej racji stanu.
@manjan: Mówienie prawdy o losie Polaków sprzed 75 lat to podważanie polskiej racji stanu, nawet prezydent polski o tej tragedii dzisiaj mówił. Ty jesteś patriota ale chyba ukraiński.
@pmub: to mów prawdę o tym, co się działo w Katyniu w 1943 roku, także 75 lat temu, mów o tym, co się działo 80 lat temu, mów o tym, co się działo w 1940 roku, gdzie zginęło o wiele więcej Polaków z rąk Rosjan.
a Katyń, przez wymordowanie całej inteligencji, pogrążył nas na 50 lat.
Ty uważasz się za patriotę? patriota pilnuje polskiej racji stanu, czyli nie chce ruskiej
@KOLEGAMAMY: tak, jestem prawak, i mnie w---w złapał jak po 25 latach głosowania na każdą partię Korwina (nigdy w życiu nie zagłosowałem na żadną inną) widzę, co ten dziad wyprawia. może o gospodarce mówi mądrze, szanuję Mentzena, ale ta cała banda Olszańskich, Bosaków, cały ruch narodowy wpędzi nas pod ruski but. ha tfu na te antypolskie mendy. Ruch Narodowy musi powstać na nowo, z polską inteligencją, nie patałachami ruskimi.
#ukraina #rosja #wojna
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@manjan: wybacz mi, to onuca. Pierwszy raz obchodzi Wołyń
Komentarz usunięty przez autora
a Katyń, przez wymordowanie całej inteligencji, pogrążył nas na 50 lat.
Ty uważasz się za patriotę? patriota pilnuje polskiej racji stanu, czyli nie chce ruskiej