Barilla wrzuca swój makaron prosto do kartonowego pudełka, bez zbędnego plastiku. Do tego jest pyszny, dużo lepszy niż inne makarony. Wpis niestety nie jest sponsorowany.
@LowcaAndroidow ogólnie bank pekao chwycił malme w pętle kredytową żeby ją #!$%@?ć na korzyść barilli, układzik taki :) Polecam mimo wszystko przeczytać całość, sam przestałem kupować makaron tej firmy
@LowcaAndroidow: Barilla chciała wykupić Malmę a gdy to się nie udało razem z UniCredit, który miał pakiet większościowy Pekao delikatnie mówiąc udupili ją i przejęli praktycznie rynek makaronów durum w Polsce
@makrel_gieldowy: no właśnie nie wiem, czemu się zachwycają nim wykopki. Każdy kto był we Włoszech, to wie, że w supermarketach barilla to jest jeden z najtańszych makaronów, nawet jeśli porównamy do innych masówek
@Tenczlowiektutaj: Powiedzieć Ci czemu? Bo dla polaka wykopka, jak cos ma ładny branding, żywe kolory opakowania i dodatkowo niezrozumiale napisy (w tym wypadku po Włosku) to jest to towar ekskluzywny. Wiesz co najbardziej dodaje ekskluzywności w tego typu produktach? Te pieprzone foliowe okienka żeby podejrzeć realny produkt xD W podobnych cenach można znaleźć dużo lepszy produkt, ale niestety gorzej "opakowany" i przez to znacznie gorzej się sprzedaje
W skrócie, był sobie Francuz, Michael Marbot, który założył w Polsce firmę produkująca makarony w latach 90. Wykupił jakieś stare zakłady, zainwestował 50 milionów euro (z kredytów w pięciu bankach). Podniósł pracownikom pensję o 100% i godnie ich traktował + jego reklamy były pierwszymi w Polsce. Makaron był najwyższej jakości i jako pierwszy w Polsce był produkowany z pszenicy durum.
@peszmerd: nie smakuje tak samo. Kup sobie makaron Lubella świderki oraz molisana i porównaj :) po samym wyglądzie już widać
Ja byłam osobiście w szoku że jadłam takie gówno bo cena za makaron nawet jeśli by była 2x droższa to nie przekłada się drastycznie na koszt dania. Naprawdę warto. Te makarony są takie "czyste", "puszyste" jakby, a zwykłe jak by się ktoś uczył gotować dopiero xd Spróbuj sobie zrobić aglio
@peszmerd: Obczaj sobie filmiki Ethana którego wklejałam, ten o makaronie i poszukaj innych "pasta" - on dużo tłumaczy różnych zależności smakowych. Warto popróbować samemu 1:1 bo jak się chce porównać rzeczy w odstępie tygodnia to nie pamięta się jak to smakuje dokładnie :P
Do przyszłych Ukraińców z regionu Kurska dotarła pomoc humanitarna. Niektórzy tak jak koniasz i groover próbują pierwszy raz w życiu coś innego niż chleb i woda #ukraina #rosja
#ekologia #pasta
Polecam mimo wszystko przeczytać całość, sam przestałem kupować makaron tej firmy
Komentarz usunięty przez autora
@LowcaAndroidow: Może nie tldr ale skrót
W skrócie, był sobie Francuz, Michael Marbot, który założył w Polsce firmę produkująca makarony w latach 90. Wykupił jakieś stare zakłady, zainwestował 50 milionów euro (z kredytów w pięciu bankach). Podniósł pracownikom pensję o 100% i godnie ich traktował + jego reklamy były pierwszymi w Polsce. Makaron był najwyższej jakości i jako pierwszy w Polsce był produkowany z pszenicy durum.
@Reezu: O kurde xd
Ja byłam osobiście w szoku że jadłam takie gówno bo cena za makaron nawet jeśli by była 2x droższa to nie przekłada się drastycznie na koszt dania. Naprawdę warto. Te makarony są takie "czyste", "puszyste" jakby, a zwykłe jak by się ktoś uczył gotować dopiero xd
Spróbuj sobie zrobić aglio