Wpis z mikrobloga

Jedno nie daje mi spokoju. Na co Gus zbiera sianko. W scenie w hotelu powiedział do Schulera że mają jakiś większy cel. Mam nadzieję że to się wyjaśni.
#bettercallsaul
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aragon368: Wiem przecież o dziurze - wątek hotelu o którym powiedziałem jest po wybudowaniu dziury. Dziura nie jest celem samym w sobie tylko środkiem do czegoś większego. Prawdopodobnie politycznego w Ameryce Południowej. Pytanie czy będzie coś więcej na ten temat.
  • Odpowiedz
@apneawykopek: No to przeciez wiesz, ze w dziurze jest laboratorium mety, w ktorym gus produkuje wlqsny produkt i wlasna siecia dystybuuje je na caly swiat. Wlasnie na to sa pieniadze schullera, lindy i gusa, stworzyc niezalezne od meksyku imperium narkotykowe
  • Odpowiedz
@apneawykopek: Nie czytam reddita, więc trudno mi się odnieść do tamtych teorii. Ja to widzę tak, że związek Chile i Niemiec nie jest przypadkowy. Po 2 wojnie wielu niemców uciekło do Chile, więc częśc mogła tam wylądować. Madrigal jest niemiecją korporacja prowadzoną przez starego niemca, który wydaje się przyjacielem Gustavo. Rodzi się pytanie, czy obaj mają coś wspólnego z tymi nazistami i oczywiscie co sam Gustavo ma wspólnego z Pinochetem. Jakiś przykłąd tych związkœó mógłby wyglądać w ten sposób:
Gustavo jest potomkiem któregoś nazisty i byc może rodzinnie powiazany z szefem Madrigal. Wspierajacy sie nawzajem hitlerowcy i ich potomkowie mogą chcieć odbudowac imperium do czego potrzebują pieniędzy. Gus został wyznaczony do zdobycia kasy jako "Grand Generalissimo", bo ""A man provides for his family… Even when he is not appreciated or respected, or even loved""
Gus jest czarny, co jak wiemy nie jest ulubionym kolorem skóry hitlerowców, ale jest skuteczny i przydatny.

Pisząc szukałem cytatów i znalazłem stronkę https://screenrant.com/better-call-saul-season-6-gus-backstory-mysteries/
Też te związki się pojawiają, więc jestem dobrym
  • Odpowiedz