Wpis z mikrobloga

@L3gion: wiele zależy od psa - czy spędził całe życie w jednym miejscu czy jeździł też do innych domów, nocował w nich itd.
Dobrze jest oswajać psa z możliwością zmian, zabierać np. jego klatkę czy legowisko itd.
No i zależy skąd dokąd przeprowadzka, bo jeśli pies nie zna autobusów i innych hałasów, a wyląduje w centrum to może być szok. Warto odwiedzić miejsce przed przeprowadzką itd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@L3gion: ja mojego od 4 miesiąca oswajałem ze wszystkim co się da, tramwaj, autobus, auto, park, miasto, duzo ludzi, blok, dom i teraz #!$%@?, najważniejsze, że jest pan a jak nie ma to wróci. Też zależy czy masz inteligentnego psa czy jakąś rasę która słynie z głupoty i problematyczności
@L3gion: Mój ze mną odwiedzał nowy dom praktycznie codziennie (po zakupie, w trakcie wykańczania). Dla niego to była mega ekscytacja. Jak tylko dało się już spać, to robiłem po kilka przeplatanych nocy spania na nowym i starym miejscu. Niestety nie trenowałem jego zostawania przed przeprowadzką i skończyło się na wyciu po godzinę/dwie po moim wyjściu do pracy. Ale po jakimś miesiącu pełne przyzwyczajenie. Szybciej poszło jak za szczeniaka zostawanie w domu,