Kojarzy ktoś jakieś miejsca gdzie znajdę zadania z django? Najbardziej by mi odpowiadał format, gdzie jest do zrobienia jakiś projekt i są do niego taski czyli rozpisane po kolei co mam robić + może jakieś wskazówki jakich narzędzi do tego najlepiej użyć itp. Dobrze by było jakby była jeszcze jakaś forma weryfikacji czy wykonuje poprawnie dane taski.
Jak przerobiles tutorial (z oficjalnej strony lub z django Girls) to złap książkę „Two scoops of django”, przerób tutorial z Django Rest Framework i bzikaj.
Nie słyszałem o takich zadaniach, wydaje mi się ze nie jest to do ogarnięcia bo dana rzecz można rozwiązać na wiele sposobów
Mozesz np zacząć tworzyć projekt eCommerce na wzór jakiegoś innego (najlepiej open source) - zrób funkcjonalność i porównaj jak w tym drugim to rozwiązali
gdzie jest do zrobienia jakiś projekt i są do niego taski czyli rozpisane po kolei co mam robi
@ZagubionyPodroznik: to by nawet sensu za bardzo nie miało, ustalenie jakie taski po kolei są konieczne żeby osiągnąć zaplanowany efekt to ważna część nauki.
Dobrze by było jakby była jeszcze jakaś forma weryfikacji czy wykonuje poprawnie dane taski.
@ZagubionyPodroznik: napisz sam testy do apki którą sobie wymyślisz, więcej się w ten sposób
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Najbardziej by mi odpowiadał format, gdzie jest do zrobienia jakiś projekt i są do niego taski czyli rozpisane po kolei co mam robić + może jakieś wskazówki jakich narzędzi do tego najlepiej użyć itp.
Dobrze by było jakby była jeszcze jakaś forma weryfikacji czy wykonuje poprawnie dane taski.
#python #programowanie
Nie słyszałem o takich zadaniach, wydaje mi się ze nie jest to do ogarnięcia bo dana rzecz można rozwiązać na wiele sposobów
Mozesz np zacząć tworzyć projekt eCommerce na wzór jakiegoś innego (najlepiej open source) - zrób funkcjonalność i porównaj jak w tym drugim to rozwiązali
Albo
@ZagubionyPodroznik: to by nawet sensu za bardzo nie miało, ustalenie jakie taski po kolei są konieczne żeby osiągnąć zaplanowany efekt to ważna część nauki.
@ZagubionyPodroznik: napisz sam testy do apki którą sobie wymyślisz, więcej się w ten sposób