Wpis z mikrobloga

@jaqo1989: ojaa zazdraszczam :D Hybrid Assistant już zainstalowany? ;) U mnie rodzice mają Corrolke 1.8 i w zeszłym roku żonie kupiliśmy Yariska z 2016r... czuć różnicę w generacjach, jechałem ravką ale "zwykłą" hybrydą i też już się zupełnie inaczej zachowywała niż rodziców 1.8 w sensie znacznie lepiej. Nie jeździłem jeszcze 2.0 i 1.5 w nowej yarisce ale HSD 3gen z 1.8 i 2.5 też mam potestowane.
Wszyscy marudzą że wyją ale
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ari93: myślałem, ale jak już się przejechałem z tym silnikiem to ciężko było z niego zrezygnować a Lexus z tym motorem i wyposażeniem to grubo ponad 300k
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jaqo1989: no tak, plug in nawet rozładowany jest znaacznie mocniejszy (a nawet moc jesy taka jak przy naładowanych bateriach...?), ewentualnie przy klasycznej hybrydzie NX jest mocniejszy bo ma układ z highlandera. Muszę się kiedyś też plug-inem przejechać ;) co jest fajne że spalanie jest takie same jak w zwykłej hybrydzie gdzie w innych markach po rozładowaniu silniki palą kosmiczne ilości paliwa.
@MrBoston: z tego co widzę to jest to wersja Selection, także OP trochę przesadził z tym, że będzie miał Toyotę ze wszystkim, ale sam zamówiłem tę samą wersję wyposażenia bo uznałem, że Executive nie ma dużo więcej do zaoferowania względem różnicy w cenie (z rzeczy ważniejszych to Executive ma czujnik martwego pola, trochę absurd że Selection tego nie ma, ale ja bez tego przeżyję), większość Ravek na naszych drogach to Comfort+pakiet