Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 134
Covidianie nie protestowali gdy wpuszczano niezaszczepionych Ukraińców, bo nie wypadało. Teraz znowu będzie im przeszkadzać klient bez maseczki, ale wcześniej muszą się zorientować, czy to aby nie Ukrainiec. Bo wtedy spoko. Teraz muszą robić jeszcze więcej przewrotek logicznych. Ich mózgi mogą tego nie wytrzymać.

#bekazcovidian
#koronawirus
  • 20
  • Odpowiedz
  • 23
@swinkapl: 35% ogółu Ukrainców jest zaszczepionych z 45 mln. Masz przepuszczonych co najmniej 5 mln. Nie chciej mi wmówić, ze małe dzieci i matki to 100% zaszczepionych z 15 mln.

Sam widziałem na własne oczy na dworcach, że Ukraińcy chodzili bez masek i policja robiła "see no evil" ale jak już Polak nie miał to cyk mandacik
  • Odpowiedz
  • 15
@swinkapl: mowię o sytuacji z lutego/marca gdy miałeś natłok uchodzców z Ukrainy gdzie Polak musiał mieć test/magiczny preparat inaczej 14 kwarantanny...
  • Odpowiedz
@xDawidMx no stan wyższej konieczności jakby nie było. Ogólnie jestem przeciwko lockdownom, kwarantannom itp., ale w sytuacji gdy u kogoś jest wojna to takie rzeczy tym bardziej powinny schodzić na dalszy plan. No i wtedy też magicznie u nas w Polsce wirus znikł i Polacy też nie mieli kwarantann a testy były bardzo rzadko. Ogólnie nie spotkałem się z sytuacją podziału na Ukrainiec i Polak i całkowicie nie odczułem żebym był inaczej
  • Odpowiedz
  • 13
@swinkapl: była różnica. Do Polaka natychmiast leciał milicjant, do Ukraińca nie. Prawo jest równe dla każdego niezależnie czy to PiSowiec, POwiec, Janusz, Grażyna czy Saszka.
  • Odpowiedz
  • 19
@swinkapl: przez dłuższą chwilę była sytuacja, w której Ukrainiec mógł wjechać do Polski bez żadnych wymogów, a Polak wracający z urlopu musiał mieć kwarantannę, test lub szczepienie. Sory, ale to było chore.
  • Odpowiedz
  • 1
@Dakkar: @yungdupa: Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/w-polsce-mamy-27-mln-uchodzcow-z-ukrainy-wiemy-ilu-z-nich-zaszczepilo-sie-przeciw-covid-19-1147774

Zaledwie 35,4 tys. uchodźców z Ukrainy przyjęło w Polsce szczepionkę przeciwko COVID-19 – wynika z danych resortu zdrowia, do których dotarła "Rzeczpospolita".

Gazeta ocenia, że "to kropla w morzu, biorąc pod uwagę fakt, że do Polski przybyło ok. 2,7 mln uchodźców, a Ukraina jest jednym z najsłabiej wyszczepionych krajów w Europie".
  • Odpowiedz
  • 0
@Dakkar: to ze z jednej strony łamią obostrzenia i najchętniej by ich pobili a z drugiej to biedny uchodzca z Ukrainy i jakby go pobili to są ruską onucą.
  • Odpowiedz