Nie jest konieczne. Tak zostało wstępnie przyjęte (z powodu łatwiejszej implementacji), że podawana zmiana jest ustalana względem ceny minimalnej z dnia poprzedniego. Z chwilą zmiany dnia, ceny przed i po północy są zwykle takie same więc zmiana wynosi wtedy przez pewien czas zero. Rzeczywiście, może lepiej z perspektywy użyteczności będzie, aby zmiana była podawana w stosunku do poprzedniej ceny. W taki razie zmienię to w nadchodzącym tygodniu.
Tak więc kwestię zerowania rozwiązałem na razie poprzez przesunięcie go z godziny 0:00 na 3:00. Podawana zmiana ceny nadal jest więc zmianą w stosunku do dnia poprzedniego, z tym że nowy dzień zaczyna się w istocie o 3:00. Nie wprowadziłem podawania zmiany ceny od ostatniej zmiany ceny, gdyż po testach widzę że będzie się pojawiał problem. W przypadku, kiedy oferta o najniższej cenie bedzie przez pewien, krótki nawet, czas
Czy coś pomijam i to jest z jakiegoś powodu konieczne?
@PerfumeHub
#perfumy
Komentarz usunięty przez autora
Nie jest konieczne. Tak zostało wstępnie przyjęte (z powodu łatwiejszej implementacji), że podawana zmiana jest ustalana względem ceny minimalnej z dnia poprzedniego. Z chwilą zmiany dnia, ceny przed i po północy są zwykle takie same więc zmiana wynosi wtedy przez pewien czas zero.
Rzeczywiście, może lepiej z perspektywy użyteczności będzie, aby zmiana była podawana w stosunku do poprzedniej ceny. W taki razie zmienię to w nadchodzącym tygodniu.
Tak więc kwestię zerowania rozwiązałem na razie poprzez przesunięcie go z godziny 0:00 na 3:00. Podawana zmiana ceny nadal jest więc zmianą w stosunku do dnia poprzedniego, z tym że nowy dzień zaczyna się w istocie o 3:00. Nie wprowadziłem podawania zmiany ceny od ostatniej zmiany ceny, gdyż po testach widzę że będzie się pojawiał problem. W przypadku, kiedy oferta o najniższej cenie bedzie przez pewien, krótki nawet, czas