Wpis z mikrobloga

Mirki, mam w #pracbaza problem z #excel (zawołam też #programista15k może jako fachowcy coś poradzą ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Mam ustawione formatowanie warunkowe w "automatycznej" tabeli. Nagle przestało mi dziedziczyć formatowanie kolorków... Wie ktoś co może być przyczyną i jak to naprawić?
hanys_barbarzynca - Mirki, mam w #pracbaza problem z #excel (zawołam też #programista...

źródło: comment_1656404619I7euT7X9XXOKoFL3xBTpbX.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nagle przestało mi dziedziczyć formatowanie kolorków... Wie ktoś co może być przyczyną i jak to naprawić?

@hanys_barbarzynca: sprawdź czy zakresy formatowania się nie kończą wcześniej (zakresy)
  • Odpowiedz
Sprawdzone, ktoś pociągnął je ręcznie do wiersza 1000 a ja jestem dopiero na 193

@hanys_barbarzynca: a czy istnieje szansa że ktoś tam wkleił komórki z innego arkusza? Chociaż reguły wyglądają ok...
  • Odpowiedz
Właśnie chyba skończy się tym, że przekopiuje dane do nowego arkusza i zrobie od nowa..

@hanys_barbarzynca: chodziło mi raczej o wykasowanie formatowania i zrobienie go od nowa, Excel czasem głupieje jak jest ich dużo, a widzę że masz jeszcze pasek przewijania, więc z 8 warunków
  • Odpowiedz
@Limonene: @johnyboy: @severh: Ogólnie... Mega dziwna sprawa z tego wyniknęła. Mamy w biurze 6 kompów. Wczoraj dwa z nich (w tym mój) dostały jakąś małą, windowsowską aktualizację i okazuje się, że na tych dwóch kompach wywala to dziedziczenie na tym samym wierszu ( _) na niezaktualizowanych jeszcze stanowiskach wszystko działa normalnie. Jakieś czary kufa!
  • Odpowiedz
dostały jakąś małą, windowsowską aktualizację i okazuje się, że na tych dwóch kompach wywala to dziedziczenie na tym samym wierszu ( _) na niezaktualizowanych jeszcze stanowiskach wszystko działa normalnie

@hanys_barbarzynca: cyk do MS i bug bounty ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz