Aktywne Wpisy
jonasz68 +45
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Krótkie anonimowe pytanie do dojrzałych osób, proszę bez hejtu. Jakbyście zareagowali na propozycję waszej partnerki, aby otworzyć związek w jedną stronę (w jej)? Jesteśmy 6 lat razem, oboje lvl31, ale ona większy temperament i potrzeby, którym ja nie potrafię sprostać. Kocham ją i bardzo mi na niej zależy. Jestem gotów się zgodzić, ale zastanawiam się jak to może wpłynąć na nasze relacje...
#zwiazki
──────
Krótkie anonimowe pytanie do dojrzałych osób, proszę bez hejtu. Jakbyście zareagowali na propozycję waszej partnerki, aby otworzyć związek w jedną stronę (w jej)? Jesteśmy 6 lat razem, oboje lvl31, ale ona większy temperament i potrzeby, którym ja nie potrafię sprostać. Kocham ją i bardzo mi na niej zależy. Jestem gotów się zgodzić, ale zastanawiam się jak to może wpłynąć na nasze relacje...
#zwiazki
──────
Kolega ma problem.
Jego znajomy miał wypadek, po którym stracił pracę, a rodzina się od niego odwróciła. Znajomy przyszedł do kolegi pomieszkać chwilę, ale ta chwila się przedłużyła, i już tak rok siedzi.
Miał dostać mieszkanie socjalne (z powodu niepełnosprawności po wypadku), ale sprawa wygląda kiepsko: już niby czekały klucze, ale nagle niby jakiś remont zaczęli. Jak sytuacja wygląda naprawdę to nie wiem, bo to informacja z trzeciej ręki.
W każdym razie znajomy od kolegi wyprowadzić się nie chce, natomiast cały czas narastają konflikty między nimi.
Nie za bardzo wiem, co koledze poradzić. Dodatkowo kolega jest ogólnie trochę nieporadny życiowo i przesypia wszystkie okazje, unika konfliktów dając tamtemu drugą, piątą, dziesiątą szansę. Nie potrafi po prostu wymienić zamków w drzwiach i wystawić rzeczy za mieszkanie.
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62b9707d3a564ad2e0d1ce37
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@Dragon_02: @dthprf:
---
Zaakceptował: karmelkowa