Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Wykopki zarabiające powyżej 10k netto, ile procent pensji oszczędzacie? Bo ja jakoś 6-7k i się tak zastanawiam że im człowiek wiecej zarabia tym więcej wydaje zamiast więcej oszczedzić. Wcześniej jak zarabiałem 2560zł to po opłaceniu studiów (570zł) odkładałem 1k czyli wydawałem 1k a teraz z 3-4k. #pytanie #finanse #pieniadze #oszczedzanie
  • 20
  • Odpowiedz
@MrFisherman: za młodu to się miało taki zmysł, że nie możesz sobie na coś pozwolic bo lepiej oszczedzac. A teraz takie podejscie, a czemu nie? Zawsze chciałam tego spróbować. I tak się podnosi stopa życiowa czy jakoś tak, a potem już się nie chce wracać do jedzenia makaronu z kiełbasą albo kuskus jakiś xxd
  • Odpowiedz
@MrFisherman: nie ma sensu kiszenie każdej złotówki, kij wie czy dozyjesz 50 wydawaj tyle żeby sobie niczego nie odmawiać i być szczęśliwym przy 10k w PL można już żyć spokojnie a i na oszczędnościowe coś wleci
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: mam w planach od dawna ale cierpię na notoryczny brak czasu. Praca, dzieciaki itp.
Chciałem to zrobić, żeby pokazać jak wygląda Francja bo mocno się różni od tego stereotypowego obrazu w Polsce
  • Odpowiedz