jak wygląda w Berlinie sytuacja z parkingiem? Chciałbym pojechać w sierpniu od czwartku do poniedziałku, dzwoniłem do hotelu i mają parking ale nie ma pewności czy będzie na nim miejsce, i koleś powiedział, że można niedaleko stanąć na mieście, pytanie ile to może kosztować? I jak wygląda sprawa z tą naklejką ekologiczną? Patrzyłem na mapy i prawdopodobnie nie będę przekraczał samochodem zielonej strefy, ale wolę mieć gdyby zdarzył się jakiś objazd albo inna nieprzewidziana sytuacja , gdzie ją można kupić i ile kosztuje? #berlin #niemcy #emigracja
@staryalkus: Umweltplakette- dowolny ADAC lub Dekra. Możesz ogarnąć po drodze do Berlina. 6 euro i od ręki. W miasto nie polecam pchać się samochodem. Lepiej zostawić na PR i śmigać komunikacją.
@staryalkus: Ceny parkowania na mieście możesz znaleźć w Internecie, ale nie są one jakoś wyższe niż te w Polsce. @wykop_lub_zakop: Z tego co kojarzę to na noc nie można tam zostawić auta bo dostanie się mandat, ale parking jest bezpłatny i to bardzo fajna opcja ale nie na nocowanie niestety. @fishery: to już stare ceny, w tamtym roku płaciłem w Dekrze kilkanaście euro, no ale od ręki.
#prezydent #usa #polska Czy tylko mi przeszkadzała wczoraj wszechobecna flaga Ukrainy , podczas wizyty Bidena ? Jak na początku serio ich wspierałem to już mam tego powoli dość i ciągle czekam aż Zalenski zacznie usuwać pomniki bandery na Ukrainie
#berlin #niemcy #emigracja
@wykop_lub_zakop: Z tego co kojarzę to na noc nie można tam zostawić auta bo dostanie się mandat, ale parking jest bezpłatny i to bardzo fajna opcja ale nie na nocowanie niestety.
@fishery: to już stare ceny, w tamtym roku płaciłem w Dekrze kilkanaście euro, no ale od ręki.
na p&r nie parkuj szkoda auta i czasu