Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 37
458 796 + 121 = 458 917

Objazd wiosek Pojezierza Chełmińskiego, od Chełmży po Kowalewo Pom.

Do samego Kowalewa nie dojechał, bo plan na kiedy indziej, ekskluzywniej :D

40km do Chełmży bardzo zachowawczo z uwagą na tętno i wiatrem w mordę, albo jak to Darek Baranowski mawia "w zasadzie taki boczny, boczny niesprzyjajoncy".

Pętelka za Chełmżą też 40km to takie pitu pitu, 2 gotyckie kościoły (Srebrniki i Orzechowo) i 100 razy przebudowany dworek w Węgorzynie. Najważniejsze w tej pętli było jednak to że w połowie zmieniłem kierunek o 180 stopni. Zaczęło być cieplej (bo wiatr nie chłodził), ale też szybciej ;) No i dobrym pomysłem było wzięcie rozpinanej od góry do dołu koszulki, to też cycunie, między nimi Kalenji HR Belt no i bebzun od piwska mogli ludzie popodziwiać :D

Po 80km wpadłem do Chełmży na Orlen z pustymi bidonami, oprócz ich uzupełnienia #!$%@?łem na hejnał litr coli z lodówki xD

Ostatnie 40 albo z wiatrem, albo z bocznym co pomagał poszło gładko i bez historii.

Ogólnie dobry dzień, bo solo setka +25kmh i jeszcze tak zachowawczo pojechane i z dużą liczbą przystanków, to jak na mnie jest dobrze. Generalnie upały mi służą jak jest pićku :) Myślę że gdybym wcześniej to zaplanował to był potencjał na spokojnie 160 i życiówkę (bo 154).

-------------------

#kwadraty

Pojechane najdalej na wschód jak tylko (byłem startując z Bydgoszczy). Z tego tytułu wpadło 38km nowych dróg. Oprócz tego w dwóch miejscach nie nadkładając za dużo drogi pojechałem jakimiś równoległymi wioskami (o dziwo tylko z 300m szutru) i pouzupełniałem jakieś dziury przed Chełmżą.

Max square: 16x16 (-)
Max cluster: 529 (-)
Total tiles: 1784 (+34)

PS. na zdjęciu jedna z zatok Jeziora Chełmżyńskiego, największego na Pojezierzu Chełmińskim.

#rowerowyrownik #ruszbydgoszcz #wykoptribanclub

Skrypt | Statystyki
cultofluna - 458 796 + 121 = 458 917

Objazd wiosek Pojezierza Chełmińskiego, od Cheł...

źródło: comment_1656180698cooF96uAPpgB2pfuptEYyY.jpg

Pobierz
  • 2