Pomału trzeba szokować żarcie i pójść nyny, bo na rano do roboty. Taki to mój piątkowy wieczór. A najlepsze, że dzisiaj przeglądając moją kolekcje DVD znalazłem Skazani na Shawshank (1994) - wydanie slim z Wyborczej, które było kupione jeszcze za życia moich rodziców. Od czasu kiedy ostatni raz je włączyłem minęło ładnych parę lat i właśnie naszła mnie na ochota na seans. Kiedy myślałem o umieszczeniu w odtwarzaczu tej płyty towarzyszyło mi takie wyjątkowo przyjemne uczucie. Podobnie się czułem, kiedy kupiłem Forresta Gumpa (1994). Wiem, że na Naszym tagu tego typu filmu analizuje się pod kontem relacji postaci kobiecych z głównym bohaterem, ale nie oto mi chodzi. Po prostu żałuję jak diabli, że w piątkowy wieczór nie mogę się wygodnie położyć, otworzyć browara i zrobić sobie spierdoseans, dzięki któremu choćby na dwie godziny nie będę myśleć, jak bardzo wszystko w moim życiu jest niepoukładane. Pozostaje mi przetrwać jutrzejszy dzień i zasiąść do oglądania jak wrócę po dniu w brudzie i znoju. Obawiam się tylko, że jutro mogę mieć tak ciężką zmianę, że znów wrócę zdołowany do domu, a tym samym to przyjemne uczucie chęci włączenia Skazanych na Shawshank (1994) pryśnie. Tak, wiem - jestem monotematyczny, bo znów piszę o mojej pasji do filmów, ale tylko to mam w tym życiu. To jest ta ostatnia iskierka, która się jeszcze we mnie tli. P.S. Pozwalam zapostować w komentarzach ten popularny obrazek SKAZANI NA SPI☆RDOLENIE, bo w końcu wszyscy jesteśmy na nie skazani. #przegryw #przegrywpo30tce
Tak, wiem - jestem monotematyczny, bo znów piszę o mojej pasji do filmów, ale tylko to mam w tym życiu. To jest ta ostatnia iskierka, która się jeszcze we mnie tli.
@CulturalEnrichmentIsNotNice: Pisz śmiało, ja lubię to czytać. Co do filmów to ja oglądam ich obecnie bardzo mało. Jakoś nie mam czasu i ochoty. A i nic ciekawego nie mogę znaleźć. Ostatnim dobrym filmem, który obejrzałem z zaciekawieniem był "The
P.S. Pozwalam zapostować w komentarzach ten popularny obrazek SKAZANI NA SPI☆RDOLENIE, bo w końcu wszyscy jesteśmy na nie skazani.
#przegryw #przegrywpo30tce
źródło: comment_1656093319nAsBLLX5Hgf62UtRRRL1Qx.jpg
Pobierz@CulturalEnrichmentIsNotNice: Pisz śmiało, ja lubię to czytać. Co do filmów to ja oglądam ich obecnie bardzo mało. Jakoś nie mam czasu i ochoty. A i nic ciekawego nie mogę znaleźć. Ostatnim dobrym filmem, który obejrzałem z zaciekawieniem był "The