Wpis z mikrobloga

Czy w ogólno dostępnych sklepach dostanę coś lepszego niż Pinta Atak Chemielu? Właśnie pije i jest to coś cudownego. Najlepsza APA jaką próbowałem.
#p--o #piwowarstwo
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@H4RRI3R: generalnie nowe hazy ddh są zazwyczaj lepsze od ataku chmielu :) nawet nowe ddh z pinty są lepsze. Szukaj nepomucen, funky fluid.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Vadzior
@eyehategod
@Fat_Mo
Panowie xD czy ja zapytałem który sklep ma dobre p--o czy może przypadkiem czy w ogólno dostępnych sklepach dostanę coś lepszego niż Atak Chemielu? Bardziej myślałem o poleceniu czegoś konkretnego co da się kupić w przeciętnym mieście z pominięciem sklepów
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@obar w sumie bardzo możliwe. Fsktycznie napisane American IPA. Pierwszy raz słyszę o AIPA. Od razu automatycznie pomyślałem, że to APA
  • Odpowiedz
@H4RRI3R: Tylko ciężko coś polecić bo nie wiadomo co na sklepie u Ciebie będzie. Lidl wrzuca co tydzień coś nowego. Niektóre piwa w niektórych sklepach leżą od pół roku. A w drugim nie znajdziesz nic starszego niż 2 tygodnie. W auchan podobnie - wszędzie jest to co w ulotkach była, ale pozostałe piwa mogę być w jednym sklepie, a w drugim nie.
Samemu musisz polować i testować. Na pewno jest
  • Odpowiedz
@H4RRI3R: a no to jest pełno piw lepszych od ataku chmielu xD to jest taka podstawa
z tych bardziej znanych panipani, a z takich sezonowych to ipy/apy od funky fluid można często wyrwać w lidlu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@H4RRI3R: double dry-hopped czyli podwójnie chmielone na zimno. W teori, ale zazwyczaj są to bardzo mocno chmielone ipki na aromat (i niska lub średnia goryczka) bardzo pijalne.
  • Odpowiedz
@H4RRI3R: Szukaj jakiegoś west coasta, one są goryczkowe konkret.
Jeszcze ew. triple ipy, ale w barze z goryczką idzie też słodycz/karmel/miód. W niektórych piwach jest to bardzo intensywne, przez co nie jestem fanem tip. Ale zdarzają się też dobre.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Vadzior w zeszłym tygodniu piłem west-coasta od Pinty właśnie i albo już słabo pamiętam albo ten atak chmielu bardziej mnie wykręcił goryczka
  • Odpowiedz
@H4RRI3R: ale p--o piwu nie jest nierówne, dlatego musisz sam testować i sobie szukać. Skupiaj się na konkretnych stylach i kupuj wszystko co wpadnie w ręce.
  • Odpowiedz