Wpis z mikrobloga

• 1
@Herubin

Póki ta integracja rzeczywiście działa i nie mamy patologii gett to należy się cieszyć

Masowa imigracja i socjale tylko uniemożliwiają integrację, no i brak deportacji po odsiedzeniu kary.
  • Odpowiedz
@mpfk: zawsze trzeba równać do najlepszych. Jaki jest sens porównywać się do gorszych. Jak mam super życie za zachodnią granicą to czemu mam się pocieszać porównaniami do jakiegoś #!$%@?.
  • Odpowiedz
@tojapaweu: Od kiedy wprowadziłem się do Katowic w marcu 2022 to centrum zmieniło się nie do poznania. W komunikacji miejskiej po polsku mówi jakieś obstawiam 50% osób. Jest ukraiński sklep z towarami ze wschodu, w którym lokalna społeczność Ukraińców robi zakupy i nawet kasjerka tam wita cię w ich języku. Jest mała knajpa z kebabem, gdzie zawsze zbiera się lokalna społeczność arabska i zawsze w środku słychać język arabski. Jest
  • Odpowiedz
@Nester86: bo wtedy nie doceniasz niczego co jest w Polsce i że 6 miliardów ludzi na świecie ma znacznie gorzej, skoro interesuje Cię tylko 5 najlepszych państw, tylko że dogonienie ich zajmie nam 100 lat, też spoko, ale naucz się doceniać coś
  • Odpowiedz
do USA od dawna nikt normalny nie chce wyjeżdzać

@mpfk: Jak unia dalej będzie uprzykrzać ludziom życie to ten trend będzie się szybko zmieniał.
  • Odpowiedz