Wpis z mikrobloga

@radek7773 podwyżki paliw to wpływ złych sił z zagranicy i z opozycji którzy próbują zniszczyć nasz dobrobyt. Na co dzień te źle siły są w zasadzie nic nie znaczące, śmieszne i małe, ale jak podnoszą ceny paliw to robią to niemal bez kiwnięcia palcem a nasze państwo jest kompletnie bezsilne.
Dobrze że przynajmniej Obajtek obniża ceny. On chce dobrze dla nas.
@tallman ja ostatnio jak byłem w Polsce to właśnie się zastanawiałem nad fenomenem reklam w radio z taką właśnie treścią. Koleś takim zmartwionym głosem mówi że że Orlen zarabia tylko kilka groszy na paliwie i robi wszystko dla dobra swoich obywateli.
@radek7773: obajtek z Kaczyńskim zmusili Putina do ataku na Ukraine. Wcześniej celowo wywołali pandemie covid. Wszystko po to żeby oskubać Polaków na marży Orlenu na paliwo, na które wcześniej obniżyli VAT i akcyze.
Tak było nie zmyślam.
@radek7773

@printf
@mielonka_madej Ale wiecie, że jest wojna i czas po pandemii i inflacja oraz wzrost cen paliwa jest w całej Europie i sporej części świata. PiS nie rządzi w innych krajach, a tam też paliwo podrożało i to znacznie. Więc jak to tak?

Skoncz tluku klepać te nędzną propagandę. Fakty sa takie że marża Orlen jest sztucznie podniesiona. To ze paliwo jest droższe w Europie to Fakt. To ze w Polsce
Podnieś cenę o 2zl, obniż o 50 groszy.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PROMOCJA, zobaczcie ile dla Was robimy ( ͡ ͜ʖ ͡)

@radek7773: Trzeba się było uczyć, to by cię było stać. Wszystkiego za półdrarmo się zachciało, jeszcze najlepiej niskie ceny zagwarantować ustawą, prawda? Ustawą znosić biedę xD
@mielonka_madej: Bo zapamiętaj sobie, za PeŁo to by i nie obniżyli, Tusk niedał by 500+, dopłat do wyngla, tylko powiedział w TV, "no trudno, weźcie kredyt, zmieńcie pracę jak was nie stać". Ot dlaczego ciemny lud to kupuje bo się na Peło już przejechał.¯\_(ツ)_/¯