Wpis z mikrobloga

Nigdy nie miałem takiej biegunki jak od wczoraj mam. Boli żołądek, jelita, ciągle się przelewa, ja sram woda praktycznie, a uzupełnianie płynów też jest dosyć nieprzyjemne, bo żołądek ma już dość wody. A najgorsze, że jestem na wakacjach na drugim końcu Polski i nie wiem jak się dostanę do domu

#srajzwykopem
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hylfnur: miałem raz z 10 last temu, miałem długi epizod zaparć, a po leku była biegunka, która robiła mi wrażenie dalszych zaparć (goniło do kibla, ale nie było czym srać) i ostatecznie chyba zbędne to było. A wszystko przez to, że lekarka kazała brać to na zaparcia przez x dni nawet jak "puści".

A wynik z rury to IBS przypisali, z tego co wiem jak nie wiadomo o co chodzi
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@noekid: Nie bierz Laremidu. Jeżeli to zatrucie, to lepiej jeśli to z siebie wydalisz, a Laremid spowalnia perystaltykę. Weź smectę, nifuroksazyd i enterol.
  • Odpowiedz
@orgazm: co człowiek to opinia :/ też myślałem nie brać, ale jak trochę pomoże na te rewolucje w środku, to może warto, przynajmniej na czas powrotu do domu? A potem już bez tego
  • Odpowiedz
@orgazm: no cóż, trudno, już mi przywieźli takie, jestem na zadupiu i nie tak prosto o aptekę tutaj

Obym nigdy nie musiał ale na następny raz sprawdzę smecte
  • Odpowiedz
@noekid wiem, że to będzie niemedyczne podejście, ale mi po tygodniowej biegunowej batalii pomogło. Najpierw wypiłem z 3 kieliszki wódki z pieprzem, a potem już piłem normalnie, więc nie wiem czy pieprz miał tu znaczenie, dlatego piszę ogólnie, w---a. Tym bardziej, że jesteś na wakacjach.
  • Odpowiedz
@Chlop_Sielski: jutro autem wracam, 7h jazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W ogóle na początku podejrzewałem zatrucie alkoholem, więc chyba nie chce dodawać. Szczególnie że musiałbym wstrzymać wszystko inne
  • Odpowiedz