Aktywne Wpisy
snorli12 +65
Mam pytanie do osób co chodziły do #licbaza #studbaza w latach 90tych i na początku 2000s
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Kopyto96 +549
Dlaczego w Polsce kebab jest droższy niż w Niemczech?
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
6 miesięcy później, mamy 2022 a 2 godzinny kwadracik znów ma wpływ na indeks z market capem na poziomie kilkunastu bilionów dolarów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #smiesznekreski
Carmine Rosato https://www.youtube.com/channel/UC9KV4pshtiKoQF_IanKiT_w
oraz dość archaiczne nagrania Sama Seidena https://www.youtube.com/watch?v=uX6TUrTxD7U&list=PLgc1nMi73z9hIPcOFaoVaJWMPQOvQju0I
Przecież wystarczy sprzedawać calle powyżej oporu i puty poniżej wsparcia, ewentualnie ograniczając maksymalne ryzyko kupując bardzo dalekie OTM calle/puty.
Jeżeli rozkład prawdopodobieństwa przyszłych cen jest faktycznie w niektórych miejscach nieciągły, a nie tak jak prognozuje rynek opcji bezwzględnie ciągły, to będziesz bogaty.
- nie każda strefa działa, niektóre są przebijane tak jakby ich nie było
- wypisywanie opcji to raczej długoterminowa strategia, u mnie trejdy trwają maksymalnie godzinę choć 80% ich kręci się w przedziale od 5 do 20 minut, stąd kontrakty są lepsze
- nie jestem pewien do działania stref na dłuższych okresach, mnie interesują ruchy po 15-30pkt a nie 200-300 - o wiele łatwiej przewidzieć
Ewentualnie jak cena poleci do tych wyższych to tam będę patrzeć - nie gram shortow w zielonym kwadraciku, ewentualnie gdy w tym zielonym utworzymy nowy czerwony (mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi XD) i będzie jego retest to dopiero tam