Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
lysyzlombardu +61
Jak można chodzić w sandałach? Ja rozumiem małe dzieci, którym mama kupuje wszystkie ciuchy i w zasadzie wisi im w czym chodzą. Ale jak dorosły, samodzielnie myślący mężczyzna może sam z własnej woli ubrać sandały?
#modameska #ubierajsiezwykopem #buty
#modameska #ubierajsiezwykopem #buty
Może być więc słodzony czekoladą albo innym gotowym produktem typu mleko słodzone, pod warunkiem że uda mi się go zużyć w miarę w całości (korzystam z małych blaszek).
Czy będą to pieczone blaty czy będzie to coś na zimno z użyciem ciastek/herbatników, bez różnicy.
Odpada erytrytol i ksylitol, chyba że w minimalnych dawkach. Galaretka to ostateczność, miodu mam dużo.
Ciężko mi się szuka, bo pod frazą "bez cukru" są głównie albo totalnie bezcukrowe, albo na słodzikach, a tutaj może być cukier, byle nie w postaci kryształów.
#gotujzwykopem
@zwyklyczlek: i wiesz co w tym jest najlepsze? że nic ci do tego ¯\_(ツ)_/¯
@Ghalard: RACZEJ tak, tylko też pytanie w czym. Miód rozrzedza. Fajny jest np krem z serka kanapkowego, masła i cukru, jako tynk, ale jeśli miód zastąpię cukrem, to nie chciej wiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wstępnie myślę po prostu o jakimś kremie z serka i czekolady białej + owoce, ale chciałam się
1,5 kg jogurtu greckiego
300 g białej czekolady
2 łyżki miodu
Jogurt przez 12-24 godziny musi odciekać w lodówce na sicie/gazie. Czekoladę roztopić z miodem, można dodać łyżkę jakiegoś alkoholu. Wymieszać z jogurtem, po 2-3 godzinach w lodówce wychodzi fajny tynk. Ostrzegam że Bakoma wychodzi #!$%@?,
Fajne przepisy są tu: https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-tortow/ np michałkowe, a michałki są na wagę :3
@lunga: coś Ty, cebula jestem, kawę piję w domu (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ale pomysł kreatywny, może powinnam zbierać takie cukry, coś w tym jest ʕ•ᴥ•ʔ
EDIT: z tego co pamiętam bakoma mi też nie wyszła, na pewno wyszedł zott przy okazji, a z czego robiłam ostatnio, to w sumie nie pamiętam
Co do cukru - zawsze możesz też kupić cukier puder i użyć go zamiast - jest w paczkach 0,5 kg, a to, co zostanie zawsze możesz używać do dekoracji (lukiery, posypywanie ciast / deserów)czy dosładzania np. zbyt kwaśnych truskawek.
Ja białego cukru nie