Ej, poszukuję porad dotyczących wychowania bobrów. No tak, uprzedzam głupie pytania - przygarnąłem se bobra. Ale to wszystko pod wpływem tego co dzieje się w kraju. Mam piec na węgiel, ale węgla pod kopalnią w Lędzinach nie kupiłem, bo kolejki, a w sklepie się wyprzedał. No to poszedłem za radą polityków i chciałem pozbierać chrustu. No i jestem w lesie, patrzę - ktoś zbiera trociny i chrust, a to bóbr. No to myśle se - skoro człowiek chciał mieć lżej i udomowił konia, to co za problem udomowić bobra. Będę z nim chodził na spacery do lasu, a on mi będzie za free ciął drzewo (no i bede miec trociny na podpałkę).
Mam go 3 dni: Plusy - chrust, gałęzie i trociny za free, nie musze odpalać piły, bo bóbr opierdziela to sam, nie musze jeździć i płacić 8 zł za litr paliwa i czekać w kolejce pod kopalnią, jak idziemy razem do lasu to ludzie na mnie zwracają uwagę (a nie tam ze zwykłym owczarkiem na smyczy), podszkoliłem się z hydrotechniki i budowli hydrotechnicznych (dobrze mieć wspólną pasję ze swoim zwierzakiem), no i chwalę się znajomym, że mam zwierzę z listy Prawdziwych Polskich Zwierząt Freda z filmu "Chłopaki nie płaczą" (a nie jakiegoś tam jeżozwierza czy kanarka).
Minusy - na razie brak :) No moze oprocz tego ze do Ikei po nowe meble mam daleko ;)
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Mam go 3 dni:
Plusy - chrust, gałęzie i trociny za free, nie musze odpalać piły, bo bóbr opierdziela to sam, nie musze jeździć i płacić 8 zł za litr paliwa i czekać w kolejce pod kopalnią, jak idziemy razem do lasu to ludzie na mnie zwracają uwagę (a nie tam ze zwykłym owczarkiem na smyczy), podszkoliłem się z hydrotechniki i budowli hydrotechnicznych (dobrze mieć wspólną pasję ze swoim zwierzakiem), no i chwalę się znajomym, że mam zwierzę z listy Prawdziwych Polskich Zwierząt Freda z filmu "Chłopaki nie płaczą" (a nie jakiegoś tam jeżozwierza czy kanarka).
Minusy - na razie brak :) No moze oprocz tego ze do Ikei po nowe meble mam daleko ;)
#heheszki #inflacja #zwierzaczki #pasta #orlen #wegiel #bobr