Wpis z mikrobloga

Michniewicz po meczu:

Chcieliśmy wydobyć jak najwięcej. Chcieliśmy zdobyć punkty, to było widoczne. Przeciwnik wyszedł mocno, ale my też graliśmy odważnie. Podchodziliśmy wysoko, chcieliśmy budować akcje, próbowaliśmy wychodzić spod pressingu. Oczywiście, to wszystko było obarczone ryzykiem

Oczywiście, mogliśmy wybijać piłki po autach, ale nie taki był nasz cel. Chcieliśmy grać na tle klasowego rywala i zapłaciliśmy wysoką cenę. Przykry wieczór dla nas. Powiedziałem zawodnikom, że to spotkanie, który będzie długo w nas siedziało, ale musimy też zapamiętać te momenty, w których dobrze sobie radziliśmy.

Jaki to jest odklejeniec xD granie odważnie czyli: obrona na 20 metrze, piątka w linii w defensywie, szkrzydlowi podwajający wahadlowych z niewiadomego powodu i laga na Roberta.

#pilkanozna #reprezentacja #kanalsportowy
  • 16
@szczepan-szczypawa: głównie dlatego że z tak mocnymi drużynami graliśmy o ważne punkty i nie było jakiegokolwiek miejsca na testy, gdzie cały ten miesiąc to będzie ostre testowanie? Gdyby Hiszpania nie zagrała z nami takiego piachu to by spokojnie kilka razy weszli z piłką do siatki tak byliśmy cofnięci. Za Sousy z mocnymi drużynami nie byliśmy nigdy aż tak często pod bramką rywala, gdzie dzisiaj goniliśmy od jednej bramki do drugiej.
@r4x4: Nie masz racji. Przecież Sousa przyszedł przed meczami z Węgrami, Andorą i Anglią i jego zadaniem było przygotowanie do mistrzostw Europy. Karol Świderski i Kamil Jóźwiak debiutowali u niego, Moder zagrał drugi mecz od pierwszej minuty w reprezentacji. Puchacz debiutował w kadrze w towarzyskim meczu z Rosją (1 czerwca), a z Hiszpanią (19 czerwca) zagrał cały mecz w pierwszym składzie.

To nie jest tak, że my dziś przegraliśmy przez mityczne
@szczepan-szczypawa przecież tamta Hiszpania nie wygrała z nami tylko z powodu swojej bezradności takiej samej jak w meczu ze Szwecją, tam też mieli trochę okazji i też nic.
Moreno, który nie strzela swoje pierwszego karnego od 13 wcześniej do których podszedł,parę innych okazji i obrona w zasadzie od 70 minuty w polu karnym, co z tego że zremisował z Anglia skoro później przegrał z Węgrami, I ten remis nic nie dal?

Ja
@r4x4: Zgoda, mój błąd z Jóźwiakiem. Michniewicz ma dwa cele, przygotować kadrę na mundial i nie spaść z LN. Nie gadajmy o super wielkich eksperymentach i testach. Wprowadzenie 3 perspektywicznych piłkarzy, którzy pukają do reprezentacji od jakiegoś czasu to nie powód dlaczego straciliśmy 6 bramek.

@rosikk1: xDDD Spoko, mecz z Hiszpanią to ledwo wywalczony remis, ale ja widzę przepaść między 1:1, a 1:6. Przecież my w drugiej połowie wyglądaliśmy gorzej
@szczepan-szczypawa tak sie dało oglądać,że nic nie wygrała. Ja wole żeby wygrywała niż żeby się masturbować jednym punktem po trochę lepiej zagranym meczu z Hiszpanią.

Co dal ten remis z Hiszpanią? Nic. Czyli było w łeb, ale zagraliśmy trochę lepiej niż zazwyczaj z silnym zespołem, nie wiem, jak można być takim masochistą.

Tak się dało oglądać, że aż Sousa postanowił że będziemy te reprezentację częściej oglądać i postanowił przegrać z Węgrami.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rosikk1: ty mówisz o nie strzelonym karnym, a gdyby został podyktowany karny na początku meczu po faulu na Zielińskim to byśmy im #!$%@?, albo gdyby Krychowiak nie dostał czerwonej kartki to może #!$%@? Słowację i wyszli z grupy.
#!$%@? mnie obchodziło co ten trener gadal i jak wyglądał. Za jego kadencji wróciła mi przyjemność z oglądania kadry (no oprócz tego ostatniego z Węgrami) i tyle.

Ogladanie meczów brzeczka to dopiero masochizm.