Czy bilet 75-minutowy telefoniczny upoważnia do przesiadania się na różne linie? Nie mogę nigdzie znaleźć info, a przy zakupie trzeba podać jedną linię #pytanie #gdynia #skycash
@jabol6000: też ostatnio się nad tym zastanawiałem kupując bilet. System biletów w trójmieście to jest jakieś nieporozumienie. 75 minut pozwala na przesiadanie ale zależnie od opcji dotyczy komunikacji za którą odpowiada Gdańsk, Gdynia lub obu (albo sam już nie wiem bo projektował to jakiś debil)
@jabol6000: bilet 75 min danego przewoźnika pozwala na podróż tylko w obrębie powiatu Gdynia. Na tabeli przejazdów poszczególnych linii jest info kiedy się kończy strefa i zaczyna nowa, wtedy za egzekucję biletów odpowiada już inny przewoźnik.
Bilet 75 min metropolitarny powinien działać pomiędzy strefami, ale nie wiem, czy np. Rumia się do niej zalicza (w przypadku Gdyńskiej Rki).
@buchowo: @jabol6000: jednoprzejazdowy metropolitalny (MZKZG) = 4,60 75 minut metropolitalny (MZKZG) = 5,00 <- i tu można się przesiadać między pojazdami ZTM Gdańsk i ZKM Gdynia
@jabol6000: Odpowiedź brzmi nie wiem, choć się domyślam. W starej taryfie na bilecie czasowym w telefonie też było trzeba wpisać numer pierwszej linii. Nawet w bilecie 24h..
Od lat wszyscy głosują na tych samych ludzi, a potem dlaczego jest taki burdel?! ¯\_(ツ)_/¯
@faxepl: Ooo, wiedziałem, że będzie też odpowiedź od typowego wykopka xD. Aplikacja nie wyjaśnia, czy można się przesiadać na inne linie, czy tylko na tę samą, skoro trzeba wybrać jedną przy zakupie. Wiem, że dla ciebie to pewnie oczywiste, ale ja wolę mieć pewność, bo takie niedomówienia czasami są wykorzystywane przeciwko klientom. Teraz spadówa na elektrodę, mireczku xD
@jabol6000: bilety komunikacji miejskiej w trójmieście są tak zagmatwane, że ja jako mieszkaniec, który raz w roku korzysta z tego dobrodziejstwa ma problem z rozszyfrowaniem jaki bilet kupić, a co dopiero krajowy turysta, nie wspominając już o tych z zagranicy.
#pytanie #gdynia #skycash
Bilet 75 min metropolitarny powinien działać pomiędzy strefami, ale nie wiem, czy np. Rumia się do niej zalicza (w przypadku Gdyńskiej Rki).
jednoprzejazdowy metropolitalny (MZKZG) = 4,60
75 minut metropolitalny (MZKZG) = 5,00 <- i tu można się przesiadać między pojazdami ZTM Gdańsk i ZKM Gdynia
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zamieszkanie-z-taryfami-w-dniu-podwyzki-cen-biletow-n167529.html
Od lat wszyscy głosują na tych samych ludzi, a potem dlaczego jest taki burdel?! ¯\_(ツ)_/¯
https://zkmgdynia.pl/bilety-telefoniczne#czytaj
A poza tym aplikacja Ci nie mówi, jaki bilet kupujesz?
@jabol6000: nie mam tam konta ( ͡° ʖ̯ ͡°)