Aktywne Wpisy
LetMeStay +607
Zmiany na lepsze.
Adamfabiarz +27
No w końcu proces detailingu zakończony po ponad pół roku od rozpoczęcia. Robione było na 4 raty, bo inaczej musiałbym auto zostawić na 2 tygodnie, a nie mogę sobie na tyle czasu pozwolić bez auta. Koszt całkowity po rabacie: 12,5k zł. I weszło:
- folia ppf 10-letnia na 95% zewnętrze auta (pozostałe 5% to klamki, tylnie światła, relingi dachowe) w tym ściągnięcie napisów i ponowne nałożenie, tak więc folia jest także pod
- folia ppf 10-letnia na 95% zewnętrze auta (pozostałe 5% to klamki, tylnie światła, relingi dachowe) w tym ściągnięcie napisów i ponowne nałożenie, tak więc folia jest także pod
Ogunie to nie jadam pieczywa
Ostatnia w CARREFOURZE zapragnałem sobie kupić Bagietke, taką dużą, jak mama lata temu kupowałą to zawsze się odgryzało góre hehe.
Były już popakowane w worki papierowe z kodem kreskowym i o dziwo był skład ....
Cała masa mieszanek piekarniczych, węglanów, azotanów, spulchniaczy, sraczy lakukaraczy. Zdębiałem
Kupiłem jednak by przetestować....
Ogunie to tego gryźć się nie dało. Strasznie sztuczne, ciągnące, gumowate w środku, szczeka bolała by to przemielić w gębie.
Produkt pieczywopodobny....
Zresztą to samo jest z ciastkami czy innymi słodyczami w marketach. Wygląda ładnie a jak patrzysz na skład totragedia
Masła niet, tylko tłuszcze utwardzane. Jak juz jest kakao to takie odtłuszczone i dopchany tłuszcz utwardzony
Cukier? A po co, damy sytop glukozowo fruktozowy? Drożcze? Po co, spulchniacze i inne mieszanki.
Dopakowane multum konserwantów, chemi, po prostu obrzydlistwo...
Chce kupić głupie herbatniki, czytam skład i dokładnie ten sam syf, nie wazne czy marki dyskontowej czy jakieś drogie typu bebe czy leipnitz.... Syf syf i jeszcze raz syf w składzie
Stoje jak osioł przy półce i sprawdzam skład towaru by kupić cos normalnego i dosłownie nie ma nic, NIC nie nawalonego chemią. Nie da się.
Podchodze do stoiska z ciastkami, takiego fancy buticzku w centrum handlowym. Pozycjonowane ewidentnie na bycie quality. Pytam czy mają broszure ze składem? Babeczka mówi, że ma tylko SEGREGATOR i mi go podaje
No i XD, premium sremium, ten sam gnój w składzie
Czy jest jeszcze mozliwe kupowanie słodyczy czy ciastek z dobrym składem?
Ot po prostu mąka, cukier, drożdze, kakao, mleko, konfitura i tyle ?
TRAAAAAAGEDDDIAAAAAA
Czy na tym słynnym zachodzie w marketach też wszystko ma taki syfiaty skład? #emigracja
Komentarz usunięty przez autora
Np. takie:
http://www.gostek.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=513&Itemid=557
@moll: nie polecam, bo często trzeba modyfikować przepisy, na pewno nie jest to dla początkującego, proszek do pieczenia to w spaniały wynalazek, bo aktywuje się dopiero w pewnej temperaturze (o ile dobrze pamiętam 60 stopni).
@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: chodziło mi bardziej o te produkty marketowe juz w postaci ciastek itd
gdzie tak jak napisalem jaki jest u nas sklad
zreszta gdzies widzialem porównanie kiedys jak wglądają herbatniki danone w e francji a jak u nas
masło i cukier vs syrop i