Wpis z mikrobloga

Dziś polecam burgera z kebabem z karkówki wieprzowej z sosem czosnkowym.

#gotujzwykopem

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć jak zrobiłem mięso, to należy pokroić karkówkę w plastry 1,5-2cm, wetrzeć w nie przyprawę kebab (te mieszanki są na ogół całkiem udane do takich zastosowań) i zamarynować przez co najmniej godzinę.
Następnie należy te plastry wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i na mocnym ogniu obsmażyć z wierzchu.
W środku mogą być jeszcze lekko niedopieczone.
Plastry wrzucamy na talerz, przykrywamy folią alu i czekamy 10-15 minut aż chwilę odpocznie.

Następnie, plastry mięsa kroimy w poprzek włókien na cieniutkie plasterki i z powrotem wrzucamy na patelnię razem z sokami z mięsa które zostały na talerzu. Chwilę jeszcze przesmażamy.
Na koniec można przesunąć mięso na bok i chwilę podsmażyć też bułkę.
Pobierz
źródło: comment_1654068817TsJwbaRyrc3Wl7C8PPb2dK.jpg
  • 3