Wpis z mikrobloga

#wislakrakow
Taka mała refleksja.

Wisła Kraków to 116 lat historii. Jakieś 5 pokoleń kibiców.

Kiedyś słyszałem taką definicję państwa, że jest to dobro które pożyczamy od starszych pokoleń i przekazujemy je następnym. Czyli jesteśmy jego tymczasowymi właścicielami- a każde pokolenie ma zobowiązanie wobec tych przed i po aby tego wszystkiego nie roztrwonić.

Jeśli się zgodzimy, że można takie podejście przyłożyć do klubu piłkarskiego...
Ja już pominę porażkę sportową. No ale żeby na koniec wyszedł jakiś "lider" i powiedział publicznie "z------m" to to jest scena jak z filmu Idiocracy.

Co by pomyślała ta Ś.P. pani, najstarsza kibicka Wisły gdyby dożyła meczu z Wartą? Wychodzi jakiś gnojek i mówi "z------m".
Do kogo on mówi? Do uczniów 3 klasy zawodówki? Czy do tych 3 pokoleń kibiców na stadionie?

To jest wszystko absurdalne.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gascoigne: Kubuś to jest typowy przykład mało inteligentnego człowieka, który nagle dorobił się pieniędzy i był na tyle ogarnięty, żeby tego od razu nie przepuścić. Nie można od takiej osoby wymagać wysokiego poziomu umysłowego.

A używanie takiego języka publicznie jest skandaliczne, nie powinno być przyzwolenia na przekleństwa.
  • Odpowiedz
@gascoigne: przypomnę tylko, że "właściciel" klubu latał w przerwie meczu i po (z Wisłą Płock) zakapturzony z pretensjami do sędziów, nabuzowany niczym seba szukający problemów na osiedlu. Trafiliśmy z deszczu pod rynnę.
  • Odpowiedz
  • 3
@MelBrooks No jasne. Do Liszek można, do Myślenic nie.;))))

Nigdzie nie napisałem jaka to historia. Nie wspomniałem czy chwalebna czy wstydliwa i które jej ftagmenty tak oceniam. Cechowanie jej nie jest przedmiotem mojego wywodu.

Wyskakując z takimi uwagami po prostu, jak to się mówi, "z------ś". Czy tam "z-------ś".
  • Odpowiedz
@DerMirker: och, smuteczek. Mirker, to moze przypomnij nam swoje wypowiedzi: czym jest dla ciebie patriotyzm i ojczyzna? az dziwne ze w ogole jestes wierny w kibicowaniu jakiemukolwiek klubowi, oportunisto.
  • Odpowiedz
@MelBrooks: ech, z tobą jak z dzieckiem, ale spieszę tłumaczyć:
Ojczyzny się nie wybiera. Klub sobie wybrałem świadomie. Widać różnicę?

A teraz odnośnie Hutnika:
1. Gdy na Wiśle grano mecze międzynarodowe, na Hutniku mnisi sobie łowili ryby.
2. Ruch kibicowski na Hutniku zorganizowali kibice Wisły z NH, którym nie chciało się dojeżdżać na Reymonta. Popytaj
  • Odpowiedz
mam pytanie odnosnie punktu numer 2. Mozesz napisac kto dokladnie tworzyl ten ruch kibicowski? przypominam ze Hutnik oficialnie gra od 1950, wiec bardzo łatwo zweryfikuje czy w ogole wiesz o czym piszesz, bo osobiscie znalem osoby z pierwszego ruchu kibicowskiego
  • Odpowiedz
Ja już pominę porażkę sportową. No ale żeby na koniec wyszedł jakiś "lider" i powiedział publicznie "z------m". Co by pomyślała ta Ś.P. pani, najstarsza kibicka Wisły gdyby dożyła meczu z Wartą?

@gascoigne:

To jest bez znaczenia. Podobnie jak to, co pomyśli jakiś Pan Mateusz, który przychodzi na sektor rodzinny z żoną i dwoma przedszkolakami, a w przerwie kupuje zapiekanki dla całej czwórki.

Liczy się tylko to, jak zareaguje głośna i
  • Odpowiedz
@l-RAD-l: co innego piłkarz czy kibic w emocjach, co innego twarz klubu. Właściciel, prezes, piłkarz, trener, dyrektor sportowy i członek zarządu w jednej osobie

No jemu to po prostu nie wypada.

• Odpowiedz