Aktywne Wpisy

Soothsayer +45
Opowiedzcie mi o swoich dzisiejszych sukcesach
źródło: IMG_20250610_061612
Pobierz
Sportacus +112
Dopiero niedawno się dowiedziałem, że w Polsce był cykl 13 filmów związanych z różnymi świętami obchodzonymi u nas w ciągu roku. Każdy trwa około godziny. Pewnie większość z was kojarzy Żółty szalik i tę słynną scenę z Gajosem, kiedy delektuje się wódką. Będzie co oglądać – może i was to zainteresuje, jeśli jeszcze o tym nie słyszeliście :D
#filmy #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
#filmy #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
źródło: obraz
Pobierz

https://live.sovryn.app/zero
Opis działania:
You will need to put up RBTC worth a minimum of 110% of the value of the amount you borrow as the collateral for the loan but we do recommend putting 150% or more to avoid any possible liquidation.
Your loan will be paid in a stablecoin called ZUSD. This stablecoin is pegged to USD and is minted on-demand based on the amount that you choose to borrow. The stablecoin will always maintain its peg of 1 USD = 1 ZUSD and can be redeemed for 1 USD worth of RBTC at any time (minus a redemption fee).
No interest is charged on the loan, but a small one-time fee will be required for each loan based on how much you are borrowing.
Wołam @CarlGustavJung, bo chyba kiedyś wspominałeś też coś o tym protokole.
#kryptowaluty #bitcoin
źródło: comment_165355840139RHg4cBnlDTjGsjB1Nocw.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
- przy pożyczce nie płacisz 19% podatku od zyskow kapitałowych, jak w przypadku jakbyś po prostu sprzedał bitka
- kasę na przepierdzielenie dostajesz od razu, nie musisz czekać na wzrosty, jak w przypadku longa
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Szkoda, że ten rynek jest na razie w powijakach i praktycznie nikt w PL nie jest zainteresowany pożyczaniem krypto pod zastaw, ale imo z biegiem lat i wzrostu kapitału niektórych osób,
Dodatkowo czas też odgrywa ważną rolę. Jak coś przetrwa 20-30 lat, to potem więcej ludzi temu zaufa i skorzysta.