Wpis z mikrobloga

to raczej nie masz się czego bać.

@Skajlet: chyba że od czasu jazdy bez karty do czasu zalogowania tejże minęło parę minut. Wtedy ciężko się tłumaczyć.

Chociaż zawsze można powiedzieć że poszedłeś na bazie do kibla a szed przestawiał auto, bo mu blokowało wyjazd jego osobówki...

Jednak zawsze lepiej podczas kontroli zasłaniać się niepamięcią niż wymyślać jakieś historyjki.
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: w teorii nie, w praktyce zrób szychtę tak, żeby zostało jeszcze godzina-dwie luzu do 13ki i czasu jazdy. Zrób też wydruk o ile jeszcze nie zrobiłeś i schowaj głęboko i wyciągnij tylko jak zapytają, zrób fotkę na bazie z tym wydrukiem i może pieczątkę od firmy.
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: ja wychodzę z założenia że gdy nie ma mojej karty w tachografie to ja nie prowadzę ciężarówki wiec niech zgłaszają się do szefa dowiedzieć się co się działo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: codziennie mamy podstawiane auta na załadunki bez karty, czasami z wrzuconym out, czasami nawet zdarza się wrócić z trasy o 11, zaparkowac, wyciągnąć kartę a że rampa się zwolni to przestawić pod rampe bez karty o 11:03, a drugi kierowca wkłada kartę o 11:08 i w tej sytuacji ten drugi nawet nie wie że było jeżdżone bez :D
  • Odpowiedz