Mirki pomóżcie przy złożeniu Pc master race( ͡°͜ʖ͡°) Sprawa wygląda tak że mam 2000 euro czyli jakieś powiedzmy 9000 złotych, czy jest szansa w tej kwocie zakupić pudło i monitor? Patrząc pod granie w najnowsze tytuły. Przeglądałem neta ale tak po prawdzie to większoś nazw podzespołów nie mówi mi nic, a składaka gotowego nie chce kupować Za pomoc płacę w poklepywaniu po ramieniu, i plusach ( ͡°͜ʖ͡°)
przy rtx3070 cena nie zmieni się chyba drastycznie?
@TurboporzeczkowyAgrest: za 750-800 euro dostaniesz 3070ti zależnie od firmy z tańszych. 3070 mają na tej stronie jakieś dziwne ceny gdzie potrafią być droższe od wersji ti.
@10129: tak patrzę to wychodzi z tego potężna jednostka, a ja w zasadzie Battlefield/cod i world od Warcraft głównie, chyba obnize kartę graficzną i procka i dołożę sobie drugi monitor
@TurboporzeczkowyAgrest: najtaniej, sensownie jakoś tak. Oczywiście można jak drożej to po prostu grafikę w tym poprzednim zmienić na 3060 albo 3060ti. W końcu LGA1200 to martwa platforma, ale ten procek nie będzie za wolny czy coś.
@TurboporzeczkowyAgrest: nie wyjdą na nią żadne nowe procesory jakbyś chciał kiedyś wymienić na nowszą generacje i albo bys brał inny procek 11gen albo zmiana płyty głównej dodatkowo i wtedy dopiero coś 13 gen.
@10129: dobra to tak, w takim razie od razu zmieniłbym płytę główną, a dwa to w kocurze pokazuje mi że karta graficzna się nie mieści w obudowie ( ͡°͜ʖ͡°)
The Phanteks Eclipse P400A Digital ATX Mid Tower Casesupports video cards up to 420mm long, but video cards over 280mm may block drive bays. Since the Palit GeForce RTX 3080 10GB 10 GB GamingPro Video
Sprawa wygląda tak że mam 2000 euro czyli jakieś powiedzmy 9000 złotych, czy jest szansa w tej kwocie zakupić pudło i monitor? Patrząc pod granie w najnowsze tytuły.
Przeglądałem neta ale tak po prawdzie to większoś nazw podzespołów nie mówi mi nic, a składaka gotowego nie chce kupować
Za pomoc płacę w poklepywaniu po ramieniu, i plusach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#komputery #gry #pcmasterrace #pytaniedoeksperta
@TurboporzeczkowyAgrest: za 750-800 euro dostaniesz 3070ti zależnie od firmy z tańszych. 3070 mają na tej stronie jakieś dziwne ceny gdzie potrafią być droższe od wersji ti.
różnice w wydajności tych kart możesz tutaj zobaczyć.
https://www.techspot.com/review/2270-geforce-rtx-3070-ti/
Komentarz usunięty przez autora
jakbyś się zdecydował na monitor od kilopodstopą to w zasadzie nie wiem czy drugi Ci się przyda, ultrawide to duże jest.
jak bf2042 wymaksowany i z RT to nie jest jakoś super dużo fps chyba, 94 jak monitor ma znacznie więcej Hz. Tez jakbyś się zdecydował
Zależy od rozdzielczości. Do FHD z 1100-1300 bez monitora jakbyś się uparł.
@nandrolone: 12400 + 6600 xt/3060/ jak na bogato to 3060 ti
najtaniej, sensownie jakoś tak. Oczywiście można jak drożej to po prostu grafikę w tym poprzednim zmienić na 3060 albo 3060ti. W końcu LGA1200 to martwa platforma, ale ten procek nie będzie za wolny czy coś.
obudowę też można tańszą o połowę ¯\_(ツ)_/¯
https://nl.pcpartpicker.com/list/GtYC8r
@TurboporzeczkowyAgrest: nie pokazuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)