Trzy agendy ostatnich miesięcy, które rozbrajają najmocniej. Zbiór subiektywny.
1. Nie popierałeś przymusu szczepień i lockdownu? Traktowałeś covid na wyjebce? Chodziłeś bez maseczki?! Z pewnością jesteś teraz ruskim trollem i kibicujesz Putinowi!
Nie. Uważam, że wspieranie Ukrainy to moralny obowiązek i czysty geopolityczny pragmatyzm, a szczepionki okazały się po prostu #!$%@? produktem. Propozycje przymusu szczepień były nieludzkie, a lockdowny i obostrzenia to był z kolei chyba jakiś żart, za który obecnie słono płacimy. Pandemia pewnie zresztą wróci na jesień.
2. Te wszystkie Korwiny i Warzechy to trolle i putinowcy. Konfederacja to ruskie onuce!
Nie. To po prostu głupcy, silący się za każdym razem na kontrowersję i idący pod prąd wobec każdej obowiązującej retoryki. Robią tak od wielu lat. Lewica i prawica same się nawzajem wyhodowały oraz doprowadziły do takiego stanu, polaryzując do maksimum każdą możliwą debatę publiczną.
3. Popierasz, żeby Polska dostała setki miliardów z Unii?! Ty symetrysto! PiS będzie przez to rządził w nieskończoność!
Tak, popieram. Inaczej zdechniemy. Zachowanie PO jest serio żałosne z tymi próbami torpedowania budżetu w Parlamencie Europejskim. Niech przekonają ludzi w wyborach i tyle. Jak wygrają, to sami się przekonacie, że nic się w tym kraju nie zmieni ¯\_(ツ)_/¯
Wrzucam okolicznościowy obrazek - zanim zostanę powyzywany od radykalnego centrysty / symestrysty / osoby, która ma czelność nie posiadać w dzisiejszych czasach skrajnego poglądu na każdy możliwy temat polityczny.
@Tywin_Lannister: niezły szantażyk emocjonalny. A jak nie to co? Pluton egzekucyjny? Czekam na dzień, w którym ten naród się wyleczy z wszelakich moralnych obowiązków i emocjonalnych bzdur, a nauczy się chłodnej kalkulacji i liczenia pieniędzy.
@Tywin_Lannister: 2. Warzecha a Korwin to dwie różne galaktyki, jak można ich wymienić jako jedno? Korwin nieudolnie i z wiedzą że jest bez szans, próbuje namawiać do zachowania równowagi sił na świecie, bo przecież o to jest wojna a nie o Ukrainę. 3. bez potężnego kredytu zdechniemy? mamo mamy do spłacania?
Robią tak od wielu lat. Lewica i prawica same się nawzajem wyhodowały oraz doprowadziły do takiego stanu, polaryzując do maksimum każdą możliwą debatę publiczną
@Tywin_Lannister: Bezsensowny symetryzm. Lewica nic nie polaryzuje, przynajmniej nie ta parlamentarna. Jest ona ledwo centrolewicowa. Polaryzowanie uprawiam ja, nazywając przedsiębiorców burżujami i wyzyskiwaczami, podkreślając że jestem po stronie biednych i pracowników, a jednocześnie zmuszając prawicę to obnażenia prawdy po czyjej stronie są - po stronie burżujów. Pełna polaryzacja. Uważam że to jest lewicy na rękę, bo większość to pracownicy i osoby biedne. W ogóle to kibicowałem powstaniu Partii Przedsiębiorców. Powstałaby zaraz druga partia, Partia Pracowników, i tak każdy by wiedział po której stronie jest i na co ma
1. Nie popierałeś przymusu szczepień i lockdownu? Traktowałeś covid na wyjebce? Chodziłeś bez maseczki?! Z pewnością jesteś teraz ruskim trollem i kibicujesz Putinowi!
Nie. Uważam, że wspieranie Ukrainy to moralny obowiązek i czysty geopolityczny pragmatyzm, a szczepionki okazały się po prostu #!$%@? produktem. Propozycje przymusu szczepień były nieludzkie, a lockdowny i obostrzenia to był z kolei chyba jakiś żart, za który obecnie słono płacimy. Pandemia pewnie zresztą wróci na jesień.
2. Te wszystkie Korwiny i Warzechy to trolle i putinowcy. Konfederacja to ruskie onuce!
Nie. To po prostu głupcy, silący się za każdym razem na kontrowersję i idący pod prąd wobec każdej obowiązującej retoryki. Robią tak od wielu lat. Lewica i prawica same się nawzajem wyhodowały oraz doprowadziły do takiego stanu, polaryzując do maksimum każdą możliwą debatę publiczną.
3. Popierasz, żeby Polska dostała setki miliardów z Unii?! Ty symetrysto! PiS będzie przez to rządził w nieskończoność!
Tak, popieram. Inaczej zdechniemy. Zachowanie PO jest serio żałosne z tymi próbami torpedowania budżetu w Parlamencie Europejskim. Niech przekonają ludzi w wyborach i tyle. Jak wygrają, to sami się przekonacie, że nic się w tym kraju nie zmieni ¯\_(ツ)_/¯
Wrzucam okolicznościowy obrazek - zanim zostanę powyzywany od radykalnego centrysty / symestrysty / osoby, która ma czelność nie posiadać w dzisiejszych czasach skrajnego poglądu na każdy możliwy temat polityczny.
#neuropa #4konserwy #konfederacja #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazlibka #bekazcovidian #ukraina #wojna
@Tywin_Lannister: niezły szantażyk emocjonalny. A jak nie to co? Pluton egzekucyjny?
Czekam na dzień, w którym ten naród się wyleczy z wszelakich moralnych obowiązków i emocjonalnych bzdur, a nauczy się chłodnej kalkulacji i liczenia pieniędzy.
To może ja coś nie widzę, bo Twój pierwszy wpis to:
Chciałem spytać o kontr-argumentację
2. Warzecha a Korwin to dwie różne galaktyki, jak można ich wymienić jako jedno? Korwin nieudolnie i z wiedzą że jest bez szans, próbuje namawiać do zachowania równowagi sił na świecie, bo przecież o to jest wojna a nie o Ukrainę.
3. bez potężnego kredytu zdechniemy? mamo mamy do spłacania?
@Tywin_Lannister: Bezsensowny symetryzm.
Lewica nic nie polaryzuje, przynajmniej nie ta parlamentarna. Jest ona ledwo centrolewicowa.
Polaryzowanie uprawiam ja, nazywając przedsiębiorców burżujami i wyzyskiwaczami, podkreślając że jestem po stronie biednych i pracowników, a jednocześnie zmuszając prawicę to obnażenia prawdy po czyjej stronie są - po stronie burżujów. Pełna polaryzacja. Uważam że to jest lewicy na rękę, bo większość to pracownicy i osoby biedne. W ogóle to kibicowałem powstaniu Partii Przedsiębiorców. Powstałaby zaraz druga partia, Partia Pracowników, i tak każdy by wiedział po której stronie jest i na co ma