Aktywne Wpisy
Zamiast iść spać bo jutro kolchoz to oglądam swoje zdjęcia z wesela z Marca.... I wiecie co uważam że mam zeza 🫠 I w dodatku na każdym zdj inaczej wyglądam mehh płacz I smutek
Jeszcze jak sobie pomyślę że ten makijaż wszystko zabija to jeszcze bardziej chce mi się plakac mehhh
;((((
Jeszcze jak sobie pomyślę że ten makijaż wszystko zabija to jeszcze bardziej chce mi się plakac mehhh
;((((
programista30k +63
Zapraszam Was dzisiaj do gruzińskiej Stepancmindy (dawniej Kazbegi) oraz jej okolic.
Zapraszam do znaleziska
Wybrane okoliczne atrakcje:
- malowniczo położona cerkiew Cminda Sameba (św. Trójcy) z XIV wieku
- wodospady Gveleti (Mały i Duży), do których można wybrać się na krótki trekking
- niesamowita Dolina Juta z malowniczymi widokami, gdzie również można wybrać się na fajny trekking
- przepiękna Dolina Truso z Twierdzą Zakagori na końcu. Podczas jazdy tą doliną daliśmy się nabrać Google Maps i pojechaliśmy bardzo trudną technicznie drogą.
- że o niesamowitym widoku na Kazbek już nie wspomnę
https://www.wykop.pl/link/6661695/okolice-gruzinskiej-stepancmindy-doliny-juta-oraz-truso/
#antekpodrozuje #podroze #podrozujzwykopem #europa #gruzja #kaukaz #ciekawostki #zainteresowania #turystyka
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
@TRAVELEK24_PL @gdziesloncedlanaswschodzi @Zwiadowca_Historii @pannoramix @Jaracz_Joint @MrDeadhead @MikeR @Marc_045 @LeCegua @Cukrzyk2000 @Kiragira @Zontey @iluvatarek @Sanctified90 @pankoszmarny @mateoaka @jannekk @feurio @busemprzezswiat @MG78 @rudeiczarne @kania-19 @uid0 @Mortadelajestkluczem @places2visit @jarokw @xiavi83 @Magda1978 @aldi7x @tiengos @lukasz-piernikarczyk @matka_stiflera
@robimypodroze @wposzukiwaniu
Zdjęcie moje, 2008.
Spędziłem w tym kraju grubo ponad rok, a do samej Stepancmindy przywiozłem kilkanaście "turnusów" odwiedzających mnie tam znajonych z Polski, również w czasach przed wylaniem asfaltu pod sam klasztor.
Jeśli ktoś chciałby jakichś praktycznych rad przed wyprawą do tego pięknego kawałka świata, to służę pomocą :)